Βρήκαμε και σας Παρουσιάζουμε το Πρώτο και Μεγαλύτερο Πρόγραμμα Επιβράβευσης, που Είναι της…

Η εποχή που αποφεύγαμε να χρησιμοποιούμε τις κάρτες μας για να κάνουμε τις αγορές μας στα καταστήματα έχει περάσει πλέον ανεπιστρεπτί, όντας μία παράπλευρη «ωφέλεια» των capital controls.

Όμως, αυτό που έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι πως χρησιμοποιώντας σωστά και έξυπνα τη χρεωστική κάρτα μας μπορούμε να κάνουμε και σημαντική οικονομία.

Ο λόγος είναι πολύ απλά τα προγράμματα επιβράβευσης που έχουν οι τράπεζες. Δεν είναι τίποτα άλλο από τους «περίφημους» πόντους που αποκτάμε κάθε φορά που κάνουμε μία αγορά χρησιμοποιώντας την κάρτα μας. Πόντους παίρνουμε ακόμη και αν χρησιμοποιήσουμε την κάρτα για να εξοφλήσουμε μέσω Internet τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ.

Γενικώς, κερδίζουμε πόντους από κάθε μας συναλλαγή. Και το κυριότερο είναι πως αυτούς τους πόντους μπορούμε να τους αξιοποιούμε, εξαργυρώνοντας τους σε σούπερ μάρκετ, πρατήρια καυσίμων, καταστήματα λιανικής κ.ά. Τις περισσότερες φορές οι ταμίες μας ενημερώνουν σχετικά, αλλά καλό είναι να έχουμε και εμείς το νου μας. Γιατί τα οφέλη είναι σημαντικά, ειδικά αν προσέχουμε λίγο παραπάνω τις σχετικές σημάνσεις που υπάρχουν στα ταμεία.

Σε τι ύψος μπορεί να φθάσει το όφελος; Υπάρχουν περιπτώσεις καταναλωτών που με τους πόντους που συλλέγουν πραγματοποιώντας κατά τη διάρκεια του έτους όσο περισσότερες συναλλαγές μπορούν με μία κάρτα, όπως για παράδειγμα η Enter Bonus American Express της Alpha Bank να παίρνουν δύο αεροπορικά εισιτήρια για έναν ευρωπαϊκό προορισμό κάθε καλοκαίρι!

Όλες οι τράπεζες έχουν τα δικά τους προγράμματα επιβράβευσης και συλλογής πόντων. Η Εθνική Τράπεζα έχει το Go4more, η Eurobank έχει την Επιστροφή, η Τράπεζα Πειραιώς λάνσαρε πρόσφατα τα Yellows, ενώ η Alpha Bank έχει το πρόγραμμα Bonus. Μάλιστα, αυτό που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος είναι πως το Bonus της Alpha Bank ήταν το πρώτο πρόγραμμα επιβράβευσης που λανσαρίστηκε πριν από 11 χρόνια.

Το θέμα με τα προγράμματα επιβράβευσης είναι να μπορείς να τα αξιοποιείς στο έπακρο και να κάνεις την καλύτερη δυνατή χρήση των προσφορών τους. Για παράδειγμα, αυτή την περίοδο η Alpha Bank στις κάρτες Enter Bonus American Express προσφέρει διπλάσιους πόντους για κάθε συναλλαγή έως και τις 20 Μαΐου.

Οι κάτοχοι αυτών των καρτών μπορούν να εξαργυρώσουν τους πόντους τους σε χιλιάδες καταστήματα σε όλη την Ελλάδα που μετέχουν στο πρόγραμμα και να απολαύσουν εκπτώσεις σε προιόντα και υπηρεσίες όπως καύσιμα, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, αγορές σε super market, είδη ρουχισμού, αεροπορικά εισιτήρια κ.ά. Έτσι, οι χρήστες των καρτών Enter Bonus American Express (καθώς και εκείνοι που κατέχουν τις Enter Bonus Private, Gold και Business) θα κερδίζουν διπλάσια από κάθε τους συναλλαγή.

Ενδεικτικά, στους Μεγάλους Συνεργάτες του προγράμματος όπου ένα ευρώ αγορών αντιστοιχεί σε Bonus 4 πόντους, με τον διπλασιασμό οι καταναλωτές θα πάρουν 8 Bonus πόντους, ενώ για κάθε ευρώ αγορών στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις που μεταφράζεται σε 2 Bonus πόντους, η επιβράβευση θα αυξάνεται αυτόματα σε 4 Bonus πόντους.

Πέραν αυτού, οι κάρτες Enter Bonus American Express προσφέρουν και μία επιπλέον σημαντική διευκόλυνση, που δεν είναι άλλη από αυτή των ανέπαφων συναλλαγών.

Επειδή διαθέτουν την τεχνολογία Contactless, για τις μικροαγορές δεν απαιτείται η εισαγωγή της κάρτας στο τερματικό (POS), ενώ για τις αγορές άνω των 25 ευρώ η κάρτα μπορεί επίσης να περάσει ανέπαφα από το POS και η συναλλαγή να ολοκληρωθεί απλά με την πληκτρολόγηση του τετραψήφιου ΡΙΝ. Πηγή

loading...

Αφήστε το σχόλιό σας

comments