συζητούν οι άνδρες για το σεξ

Video: γυναίκες ανακαλύπτουν τι συζητούν οι άνδρες για το σεξ

Ένα video το οποίο αποκαλύπτει “τι σκέφτονται στην πραγματικότητα τα αγόρια για το σεξ, όταν νομίζουν ότι τα κορίτσια δεν τους παρακολουθούν”, έδωσε στη δημοσιότητα η Durex, στα πλαίσια της καμπάνιας της, When it’s on it’s on, η οποία έχει στόχο να μετατρέψει “τη στιγμή του προφυλακτικού” από μια κατάσταση η οποία προκαλεί άγχος, σε κάτι το οποίο κάνει καλό και στις δύο μεριές.

Η καμπάνια ξεκινάει με το παρακάτω video, το οποίο η Durex σημειώνει ότι είναι ντοκιμαντέρ και το οποίο εστιάζει σε μια ομάδα αγοριών και μια ομάδα κοριτσιών, παρουσιάζοντας την έκπληξη των νέων γυναικών όταν αντιλαμβάνονται τι συζητούν τα αγόρια όταν είναι μόνα τους για το σεξ και τη χρήση προφυλακτικού.

Το video “καταρρίπτει τους μύθους” γύρω από το πώς νιώθουν τα αγόρια για το προφυλακτικό, αναφέρει η εταιρεία. “Στην πραγματικότητα, το 79% των νέων ανδρών ισχυρίζεται ότι είναι ερεθιστικό όταν μία κοπέλα επιμένει στη χρήση προφυλακτικού”, σημειώνει η Durex, ακόμα και αν οι νέες γυναίκες πιστεύουν κάτι άλλο.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=WkBm_D17aJQ”]

Ο Mark Pearson, Regional Brand Director της Durex, δήλωσε σχετικά: “Κανονικά το ασφαλές σεξ θα έπρεπε να είναι ευθύνη και των δύο συντρόφων. Αυτό που έχουμε μάθει κατά τη διάρκεια της έρευνας από πολλούς νέους άντρες είναι ότι τα κορίτσια είναι ως επί το πλείστων οι ‘φύλακες’ – ό,τι λένε γίνεται”.

“Οι νεαρές γυναίκες μας είπαν ότι ενώ γνώριζαν ότι έπρεπε να επιμείνουν στη χρήση του προφυλακτικού κάθε φορά, συχνά, όταν έρχεται εκείνη η στιγμή, η χρήση δε γίνεται για διάφορους λόγους. Η πιο συνηθισμένη αιτία που έχουμε ακούσει είναι ότι ανησυχούσαν μήπως η επιμονή στη χρήση προφυλακτικού σκότωνε την επιθυμία ή έριχνε το ενδιαφέρον του άντρα. Αυτός ο φόβος της απόρριψης ή της μείωσης του ενδιαφέροντος είναι ένα βασικό εμπόδιο για πολλές νεαρές γυναίκες, αλλά εμείς ανακαλύψαμε πως τις περισσότερες φορές δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο”.

Παράλληλα, η εταιρεία λάνσαρε μία σελίδα στο διαδίκτυο, η οποία “παρέχει στους νέους πρακτικές και ειλικρινείς συμβουλές σχετικά με το σεξ και τις σχέσεις”, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου. Η ιστοσελίδα περιλαμβάνει άρθρα και βίντεο σε θέματα όπως: αυτοπεποίθηση, ασφαλές σεξ, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) και ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Οι εχθροί του ασφαλούς σεξ

Η απόφαση για την καμπάνια έρχεται μετά από νέα έρευνα για τις περιστάσεις και τις παρανοήσεις που εμποδίζουν πολλούς νέους 18-24 ετών από το να κάνουν ασφαλές σεξ. Όπως ανακοίνωσε η Durex, η έρευνα “αποκαλύπτει σοκαριστική έλλειψη γνώσεων γύρω από τα ΣΜΝ, την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και τις σεξουαλικές συμπεριφορές του αντίθετου φύλου”.

Οι νέοι γνωρίζουν ότι πρέπει να χρησιμοποιούν προφυλακτικό κάθε φορά, αλλά πολύ συχνά την κρίσιμη στιγμή ξεχνούν τους “κανόνες”, είναι το γενικότερο συμπέρασμα. Φαίνεται ότι πολλοί νέοι δεν διαθέτουν αίσθηση των συνεπειών του μη ασφαλούς σεξ και/ή δεν έχουν αρκετή αυτοπεποίθηση για να επιμείνουν στη χρήση του προφυλακτικού. Ειδικότερα:

  • Το 40% των σεξουαλικά ενεργών ατόμων 18-24 χρονών παραδέχθηκαν ότι είχαν έρθει σε επαφή χωρίς προφυλάξεις με πάνω από ένα άτομο.
  • Το 61% συμφώνησε ότι συνήθως δεν έχει στο μυαλό του το προφυλακτικό μέχρι να το χρειαστεί στην πραγματικότητα.
  • Το 34% των αγοριών συμφωνεί ότι προτιμά να έρχεται σε επαφή χωρίς προφυλάξεις και θα προσπαθήσει και τελικά θα αποφύγει τη χρήση προφυλακτικού.
  • Μόνο το 15% των κοριτσιών απάντησαν πως έχουν πάντα μαζί τους ένα προφυλακτικό όταν βγαίνουν έξω.
  • Μόλις το 14% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τα ΣΜΝ (εκτός του HIV και του AIDs) είναι η κύρια ανησυχία τους για το μη ασφαλές σεξ.
  • Λιγότερο από 25% υποστήριξε πως η μεγαλύτερη ανησυχία του σχετικά με το μη ασφαλές σεξ είναι ότι μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.
  • Σχεδόν οι μισοί (48%) πιστεύουν πως η προσβολή με τον ιό του HIV/AIDs δεν είναι κάτι που θα συμβεί στη δική τους παρέα.
  • Τρεις στους τέσσερις παραδέχθηκαν πως νιώθουν σχετικά αμήχανα όταν συζητούν για το σεξ.