Victoria Sandwich Cake

Victoria Sandwich Cake

H 14η Φεβρουαρίου είναι προφανώς η πιο αντιφατική ημέρα γιορτής για την αγάπη, πόσα κοτακόκκινα τριαντάφυλλα και πόση σοκολάτα ξοδεύεται άραγε την ημέρα εκείνη, πόσοι φαναττικοί και πόσοι haters υπάρχουν άραγε;

Σε όποιο στρατόπεδο και να τάσεσαι (προσωπικά ανήκω στους Haters), να θυμάσαι οτι η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια απλή «υπενθύμιση» στην καθημερινότητα για να δείξεις την φροντίδα σου, δεν πρέπει να το παίρνεις τόσο στα «σοβαρά», μέρα είναι θα περάσει!

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 170 gr. βούτυρο
  • 140 gr. ζάχαρη άχνη
  • 150 gr. αλεύρι φαρίνα απ
  • 2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • Ελάχιστο αλάτι
  • 200 gr. κρέμα γάλακτος
  • 1 βαζάκι μαρμελάδα Raspberry
  • Κόκκινα φρούτα

Εκτέλεση

1. Αφήνουμε το βούτυρο και τα αυγά τουλάχιστον 2 ώρες εκτός ψυγείου. 2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C.

3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, με το baking powder, το κόρν φλάουρ το αλάτι και χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.

4. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν και να πάρουμε ένα λευκό, αφράτο μείγμα. 5. Προσθέτουμε σταδιακά, ένα-ένα τους κρόκους και το άρωμα της βανίλιας συνεχίζοντας το χτύπημα για 4 περίπου λεπτά σε μέτρια ταχύτητα, κατόπιν σταματάμε το χτύπημα.

Victoria Sandwich Cake

6. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. 7. Συνεχίζουμε την παρασκευή χρησιμοποιώντας σπάτουλα ή κουτάλι και ενσωματώνουμε στο μείγμα, το αλεύρι, το οποίο κοσκινίζουμε ξάνα όταν το προσθέτουμε και τέλος την μαρέγκα.

8. Ανακατεύουμε προσεκτικά να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μεταφέρουμε σε στρογγυλή φόρμα 18 εκατοστών, την οποία έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.

9. Ψήνουμε το κέικ για περίπου 40 λεπτά και ελέγχουμε με ένα ξύλινο καλαμάκι αν έχει ψηθεί. 10. Ξεφορμάρουμε το κέικ και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά σε μια σχάρα.

11. Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγύ.

Victoria Sandwich Cake

12. Χωρίζουμε το κέικ σε 2 παντεσπάνια, τοποθετούμε ανάμεσα την μαρμελάδα και καλύπτουμε την επιφάνεια με την σαντιγύ.

13. Αφήνουμε το κέικ στο ψυγείο να κρυώσει. 14. Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τα φρούτα και αχνίζουμε ελαφρά!

Το κέικ διατηρείται στο ψυγείο.

Tips* 1. Αυτο το κέικ παραδοσιακά γεμίζεται με σαντιγί ή βουτυρόκρεμα εκτός από μαρμελάδα, κάτι που δεν είναι αναγκαίο να κάνετε αλλά αν είστε sugar lover μπορείτε να το δοκιμάσετε! 2. Εκτός από raspberry jam μπορειτε να δοκιμάσετε και άλλες μαρμελάδες!

Victoria Sandwich Cake

Πηγή:funkycook.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *