Βασίλισσα Ελισάβετ: Η στιγμή που ανακοινώθηκε ο θάνατός της από το BBC - Idiva.gr

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η στιγμή που ανακοινώθηκε ο θάνατός της από το BBC

Πένθιμα είχε ντυθεί ο παρουσιαστής του BBC από τη στιγμή που έγινε γνωστή η επιδείνωση της υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου. Το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Βρετανίας είχε διακόψει την κανονική ροή του προγράμματός του και είχε συνεχή μετάδοση για όσων γίνονταν γνωστά για την κατάσταση της 96χρονης μονάρχη.

Ο παρουσιαστής, Huw Edwards φόρεσε σκούρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και μαύρη γραβάτα, ακολουθώντας τον ενδυματολογικό κώδικα που ορίζει το BBC σε περίπτωση θανάτου μέλους της βασιλικής οικογένειας. Το πρόγραμμα διακόπηκε στις 12:39 το μεσημέρι, για την μετάδοση της ανακοίνωσης των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ η οποία έκανε λόγο για ανησυχία των γιατρών για την κατάσταση της υγείας της Βασίλισσας.

Η στιγμή της ανακοίνωσης

Στις 18.30 το απόγευμα (τοπική ώρα) ο παρουσιαστής του BBC ανακοίνωσε ότι η Βασίλισσα πέθανε. «Πριν από μερικά λεπτά, το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η βασίλισσα πέθανε γαλήνια στο Μπαλμόραλ, αυτό το απόγευμα». Στη συνέχεια ακούστηκε το «God Save the Queen» – ο εθνικός ύμνος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πηγή:  ethnos.gr