ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε κύβους
- 1 ολόκληρο σκόρδο σε πολτό
- ½ φλιτζάνι ξύδι
- ½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας ( σάλτσα σόγιας Φιλιππίνων δεν είναι ίδια με κινεζική σάλτσα σόγιας, αν δεν μπορείτε να βρείτε Φιλιππίνων χρησιμοποιήσετε Kikkoman )
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- ελαιόλαδο
- καλαμποκάλευρο
- φύλλα δάφνης
- πιπέρι σε κόκκους
- νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο στο λάδι χρησιμοποιώντας χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει και μετά το αφαιρούμε .
2. Προσθέτουμε το χοιρινό και τ0 τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει . Προσθέστε ½ φλιτζάνι νερό , ½ φλιτζάνι ξύδι , ½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας , 2 κουταλιές της σούπας πιπέρι , 4 φύλλα δάφνης και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη , στη συνέχεια, αφήνουμε να πάρει βράση και το σιγοβράζουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι το χοιρινό κρέας να είναι τρυφερό και να απορροφηθούν τα υγρά .
3. Αφαιρούμε το χοιρινό κρέας από το τηγάνι στη συνέχεια στραγγίζουμε τα περίσσεια υγρού και το αφήνουμε να κρυώσει .
4. Ετοιμάζουμε ένα γουόκ ή σε βαθύ τηγάνι , προσθέτουμε αρκετό λάδι και το ζεσταίνουμε στους 180C . Ρίχνουμε προσεκτικά το χοιρινό κρέας και το τσιγαρίζουμε για 3-5 λεπτά. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το χοιρινό κρέας από το καυτό λάδι ,το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει το περίσσιο λίπους , στη συνέχεια το τοποθετούμε σε μια πιατέλα .