Crispy-Adobo-Wide

Tραγανό χοιρινό από τις Φιλιππίνες

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε κύβους
  • 1 ολόκληρο σκόρδο σε πολτό
  • ½ φλιτζάνι ξύδι
  • ½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας ( σάλτσα σόγιας Φιλιππίνων δεν είναι ίδια με κινεζική σάλτσα σόγιας, αν δεν μπορείτε να βρείτε Φιλιππίνων χρησιμοποιήσετε Kikkoman )
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
  • καλαμποκάλευρο
  • φύλλα δάφνης
  • πιπέρι σε κόκκους
  • νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Crispy-Adobo

1. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο στο λάδι χρησιμοποιώντας χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει και μετά το αφαιρούμε .

2. Προσθέτουμε το χοιρινό και τ0 τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει . Προσθέστε ½ φλιτζάνι νερό , ½ φλιτζάνι ξύδι , ½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας , 2 κουταλιές της σούπας πιπέρι , 4 φύλλα δάφνης και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη , στη συνέχεια, αφήνουμε να πάρει βράση και  το σιγοβράζουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι το χοιρινό κρέας  να είναι τρυφερό και να απορροφηθούν τα υγρά .

3. Αφαιρούμε το χοιρινό κρέας από το τηγάνι στη συνέχεια στραγγίζουμε τα περίσσεια υγρού και το αφήνουμε να κρυώσει .

4. Ετοιμάζουμε ένα γουόκ  ή σε βαθύ τηγάνι , προσθέτουμε αρκετό λάδι και το ζεσταίνουμε  στους 180C . Ρίχνουμε προσεκτικά το χοιρινό κρέας και  το τσιγαρίζουμε για 3-5 λεπτά. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το χοιρινό κρέας από  το καυτό λάδι ,το  τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει το περίσσιο λίπους ,  στη συνέχεια το τοποθετούμε σε μια πιατέλα .