Η συγκλονιστική περιγραφή της Βίκυς Βολιώτη για την υιοθεσία της κόρης της

H Βίκυ Βολιώτη πριν μερικούς μήνες πήρε την απόφαση να υιοθετήσει ένα κοριτσάκι από την Αιθιοποία.

Η ηθοποιός που είδε την ζωή της να αλλάζει αυτούς τους μήνες, με την κόρη της να γίνεται το επίκεντρό της, μίλησε για τη διαδικασία υιοθεσίας αλλά και την ευτυχία που έφερε η μικρή στη ζωή της, μιλώντας στην εφημερίδα «Αγορά».

  • Πώς πήρες την απόφαση να υιοθετήσεις ένα παιδί;

«Είμαι πάντα αμήχανη στο να απαντήσω σε αυτό. Για εμένα ήταν πάντα κάτι το πολύ φυσικό. Το θεωρούσα πιο πιθανό να υιοθετήσω ένα παιδί από το να αποκτήσω ένα βιολογικό, δικό μου παιδί. Μου φαινόταν τρελό ότι υπήρχαν παιδιά στον κόσμο που για κάποιους λόγους μένουν χωρίς γονείς. Κάποτε κατάλαβα ότι το βασικό πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι τόσο η γραφειοκρατία, αλλά το γεγονός ότι ευτυχώς δεν υπάρχουν πολλά μωρά ελευθέρα προς υιοθεσία. Η Αιθιοπία ήταν πάντα μία χώρα όπου ήθελα να πάω, που για κάποιον λόγο με γοητεύει πολύ η ιστορία της, συν το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο κάποιες χώρες της Άπω Ανατολής είχαν κλείσει τα σύνορα τους, με αποτέλεσμα να μην μπορεις να πάρεις παιδιά από εκεί. Ο φάκελος υιοθεσίας έγινε στην Ελλάδα. Στη συνέχεια κάναμε κάποια ταξίδια με τον Σίμο στην Αιθιοπία. Την Άννα την πρωτοπήρα αγκαλιά όταν ήταν 30 ημερών. Στην Ελλάδα ήρθαμε και οι τρεις όταν ήταν οκτώ μηνών».

Με τον σύζυγό της Σίμο

  • Πώς ένιωσες τη πρώτη φορά που μπήκατε στο σπίτι σας στην Αθήνα;

«Δεν μπορώ να το περιγράψω. Φαντάζομαι πως είναι όπως όταν γυρίζεις από το μαιευτήριο. Ήταν πολύ μεγάλη η χαρά, γιατί τύχαμε σε μία περίοδο κατά την οποία αντιμετωπίζαμε πολλά προβλήματα, γιατί είχε αποφασίσει η Αιθιοπία να αλλάξει τη νομοθεσία και είχαν σταματήσει οι υιοθεσίες. Πέσαμε σε επτά πολύ δύσκολους μήνες, που φοβηθήκαμε μήπως δεν τα καταφέρουμε τελικά, οπότε ήταν ένας λόγος παραπάνω να γυρίσουμε χαρούμενοι, ανακουφισμένοι, λυτρωμένοι και πολύ ευτυχισμένοι».

  • Σε αυτό το γεγονός έπαιξε ρόλο ο Νίκος Κοτζιάς;

«Ο Νίκος Κοτζιάς έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα προβλήματα που αντιμετώπισαν όλες οι οικογένειες που εκείνο το διάστημα είχαν μπει στη διαδικασία της υιοθεσίας, όπως και η παρέμβαση του Βαγγέλη Βενιζέλου σε μια προγενέστερη περίοδο κατά την οποία είχαμε και τότε προβλήματα».

  • Έχεις το άγχος να κρατήσει η Άννα την παράδοση της χώρας της;

«Η Άννα είναι Ελληνίδα και η γλώσσα της πάει ροδάνι . Είναι χάρμα. Σίγουρα θα πάμε ταξίδι στην Αιθιοπία, γιατί κατάγεται από μία χώρα με πολύ σπουδαία ιστορία, αλλά εφόσον το επιθυμεί και εκείνη».

  • Τι είναι αυτό που θα φροντίσεις να της περάσεις ως μητέρα προς κόρη;

«Θέλω μεγαλώνοντας να είναι ευτυχισμένη, υγιής, να πιστεύει στον εαυτό της, να μη χάνει την πίστη της στα πράγματα, να είναι χαρούμενη. Όλα αυτά».

via