Συγκλονισμένο το Πανελλήνιο με την υπόθεση της μάνας που εξέδιδε την 14χρονη κόρη της Τι είπε στην απολογία της

Νέα στοιχεία για την υπόθεση που πάγωσε ολόκληρη τη χώρα…

Ο επιχειρηματίας δεν συνελήφθη τελικά στο ξενοδοχείο που έμενε με τη μικρή. Προφυλακίστηκε η μητέρα της…

Προφυλακιστέα κρίθηκε χθες μετά την απολογία της στον Ανακριτή η 40χρονη Βολιώτισσα, η οποία φέρεται ότι έδωσε τη συγκατάθεσή της ώστε η κόρη της, ηλικίας μόλις 14 χρονών, να ταξιδέψει στη Κέρκυρα με έναν Βολιώτη επιχειρηματία, ηλικίας 55χρονών, που -σύμφωνα με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει- την κακοποιούσε σεξουαλικά. Η υπόθεση φρίκης που έχει προκαλέσει πανελλήνιο σοκ, αποκαλύφτηκε το περασμένο Σάββατο στην Κέρκυρα. Όπως αποκαλύπτεται οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας συνέλαβαν το μεσημέρι τον 55χρονο με την ανήλικη στο λιμάνι του νησιού, την ώρα που ετοιμάζονταν να φύγουν. Λίγες ώρες νωρίτερα, οι απεγνωσμένες φωνές της ανήλικης στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που έμεναν για να την αφήσει ο 55χρονος και να φύγει, αποκάλυψαν τα όσα ζούσε η μικρή επί δύο ολόκληρα χρόνια.

Η 40χρονη οδηγήθηκε στον Ανακριτή γύρω στη 13.15 το μεσημέρι της Πέμπτης (13-07-2016) και η απολογία της διήρκεσε περίπου τρεισήμισι ώρες. Με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα – Ανακριτή η 40χρονη κρίθηκε προφυλακιστέα. Οδηγήθηκε στο κρατητήριο μέχρι την έκδοση της απόφασης φυλάκισης. Στην απολογία της η 40χρονη φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είχε καμία ανάμειξη με την υπόθεση. Όπως ισχυρίστηκε, δεν γνώριζε τίποτα για τη σχέση της ανήλικης κόρης της με τον 55χρονο. Το λάθος της, όπως φέρεται να υποστήριξε, ήταν ότι επέτρεψε στην ανήλικη να κάνει το ταξίδι, όμως είχε άγνοια για το τι συνέβαινε. Η 40χρονη κατηγορείται για συνέργεια σε αποπλάνηση ανήλικου, απλή συνέργεια σε κατάχρηση ανήλικου σε ασέλγεια, κατάχρηση ανήλικου σε ασέλγεια έναντι αμοιβής.

Ο συνήγορος υπεράσπισής της, δήλωσε μετά την απόφαση ότι «η προσωρινή κράτηση της κατηγορούμενης μητέρας ήταν αυστηρή, και οπωσδήποτε μη αναγκαία σε σχέση κυρίως με τα στοιχειά της δικογραφίας. Η κατηγορουμένη ευελπιστεί ότι πριν τη δίκη θα περιοριστεί η εμπλοκή της στη θλιβερή αυτή υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις. Είναι γεγονός ότι ο χρόνος σε υποθέσεις μείζονος ενδιαφέροντος λειτουργεί υπέρ της αλήθειας». Υπενθυμίζεται ότι προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του και ο 55χρονος, ο οποίος στην αστυνομία φέρεται να έχει παραδεχθεί τις πράξεις που τον βαρύνουν για απόπειρα βιασμού, κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια έναντι αμοιβής, αποπλάνηση ανήλικης.

Μετά και την προφυλάκιση της 40χρονης ολοκληρώθηκαν οι απολογίες για την υπόθεση φρίκης. Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει καινούργια έρευνα, αυτή τη φορά για την αδερφή της ανήλικης. Ο 55χρονος φέρεται να είχε σχέσεις και με την αδερφή της 14χρονης, που είναι 17 χρονών. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει ασελγήσει σε βάρος της στο παρελθόν.

Ο επαγγελματίας, που είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί, φέρεται να βοηθούσε αρκετά συχνά τη μητέρα της ανήλικης, η οποία έχει πέντε παιδιά, είναι άνεργη και φτωχή. Εξαργύρωνε στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, τη βοήθεια αυτή, με τη σχέση που είχε συνάψει με την ανήλικη τα τελευταία δυο χρόνια, ενώ στο παρελθόν είχε σχέσεις και με την αδερφή της. Να επισημανθεί ότι η 14χρονη βρίσκεται τώρα σε περιβάλλον προστασίας και δέχεται την υποστήριξη ειδικών επιστημόνων.

Πηγή