Σπέσιαλ τούρτα χιονάτη!!!!

Υλικά για το παντεσπάνι

  • 175 γραμμάρια αλεύρι φαρίναπ
  • 175 γραμμάρια ζάχαρη
  • 175 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου ίδιου μεγέθους
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση για τοπαντεσπάνι

Χτυπάμε πάρα πολύ καλά βούτυρο, με την ζάχαρη.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τέλος κοσκινισμένο αλεύρι το μπέικιν και βανίλια.

Τοποθετούμε σε ταψάκι λαδωμένο αλευρωμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πάρα πολύ καλά.

Το κόβουμε

Κρέμα

1 κιλό γάλα

1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

4 κουταλιές γεμάτες κορν φλαουρ

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

2 κρόκους.αυγών

1 βανίλια

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

6 κουταλιές της σούπας γεμάτες καρύδα

Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη, προσθέτουμε το κορν φλαουρ με το αλεύρι διαλυμένα σε λίγο γάλα μόλις πήξει κατεβάζουμε!

Ρίχνουμε τους κρόκους με γρήγορες κινήσεις, την βανίλια και το βούτυρο.

Αφήνουμε την κρέμα να.κρυώσει ανακατεύοντας την κατά διαστήματα!

Προσθέτουμε την καρύδα.

Σιρόπι

1 φλιτζάνι τσαγιού νερό

1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

βράσιμο 3 λεπτα.

Συναρμολόγηση

Βάζουμε τον πρώτο πάτο στην πιατέλα, σιροπιάζουμε με κρύο λίγο σιρόπι, βάζουμε την κρέμα, κλείνουμε με το δεύτερο πάτο παντεσπανιού το σιροπιάζουμε και τελειώνουμε γύρω πάνω με σαντιγί.

Διακόσμηση μπόλικη καρύδα.

Και ταψάκι χρησιμοποιουμε  26 cm

Πηγή

loading...
[fbcomments]