Σκότωσε τη σύζυγο και τις 3 κόρες του, έβαλε στο σπίτι φωτιά κι αυτοκτόνησε

Μία οικογενειακή τραγωδία έχει συγκλονίσει την Ελβετία, με έναν πατέρα να σκοτώνει τη γυναίκα του και τις τρεις κόρες τους πριν αυτοκτονήσει.

Τα πέντε μέλη της οικογένειας βρέθηκαν νεκρά μέσα στο καμένο σπίτι τους, στην πόλη Yverdon-les-Bains στο καντόνι Μπο της Ελβετίας. Ο άνδρας, ηλικίας 45 ετών, πιστεύεται ότι σκότωσε τη γυναίκα του και τις τρεις κόρες τους, ηλικίας 5, 9 και 13 ετών και έπειτα αυτοκτόνησε.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 9 Μαρτίου, όταν μια ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το σπίτι της οικογένειας στο Yverdon-les-Bains, που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Nechatelle. Στη συνέχεια το σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε.

Μετά από δύο ημέρες εντατικής έρευνας, η αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το σενάριο ενός οικογενειακού δράματος ήταν η πιο πιθανή εξήγηση. Καθένα από τα θύματα είχε πυροβοληθεί και ένα όπλο βρέθηκε κοντά στο σώμα του πατέρα, με αποτέλεσμα οι ανακριτές να πιστέψουν ότι αυτός ήταν ο δράστης των άλλων τεσσάρων δολοφονιών πριν αυτοκτονήσει.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την ανάμειξη τρίτου προσώπου στο περιστατικό, αν και δεν έχουν διευκρινιστεί επίσημα τα αίτια της πυρκαγιάς. Ωστόσο, οι ερευνητές παρατήρησαν την παρουσία σημαντικής ποσότητας βενζίνης σε διάφορους χώρους του σπιτιού.

Η τραγωδία έχει συγκλονίσει την κοινότητα στο Yverdon-les-Bains και στο ευρύτερο καντόνι Beau. Η οικογένεια δεν έχει κατονομαστεί και κανένα κίνητρο του πατέρα για τους φόνους δεν έχει εντοπιστεί σε αυτό το στάδιο. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και περισσότερες λεπτομέρειες ενδέχεται να ανακοινωθούν σε εύθετο χρόνο.

Πηγή: