«Σας έφερα το παιδί μου περπατώντας, θα μου το δώσετε νεκρό;»: Ξεσπά η μάνα της Μαρίας που πέθανε αβοήθητη - Idiva.gr

«Σας έφερα το παιδί μου περπατώντας, θα μου το δώσετε νεκρό;»: Ξεσπά η μάνα της Μαρίας που πέθανε αβοήθητη

Ξεσπά η μητέρα της 26χρονης Μαρίας που πέθανε από περιτονίτιδα και καταγγέλλει ιατρικά λάθη και αμέλεια, ζητώντας δικαίωση.

Η κυρία Χριστίνα υπογράμμισε ότι το παιδί της υπέφερε για περίπου μία εβδομάδα, ενώ σημείωσε πως οι γιατροί σε διάφορα νοσοκομεία την καθησύχαζαν ότι δεν έχει τίποτα και την έστελναν στο σπίτι της.

Δυστυχώς όμως, όταν κάποιοι αντιλήφθηκαν το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η 26χρονη ήταν αργά, καθώς ο οργανισμός της δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην αγωγή και κατέληξε.

Το χρονικό

Η Μαρία ένιωσε έναν οξύ πόνο στην κοιλιακή χώρα στις 25 Ιουνίου 2022 και πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο. Όμως οι γιατροί την έδιωξαν, λέγοντας πως δεν έχει κάτι. Μέσα σε μία εβδομάδα, πήγαινε από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, χωρίς κανένας να της κάνει τις απαιτούμενες εξετάσεις.

«Ήταν να πάει σε μια θεατρική παράσταση με τους φίλους της. Στη διαδρομή την έπιασε ένας οξύς πόνος χαμηλά και σχεδόν λιποθύμησε. Το αγόρι της την περίμενε, του το είπε και έφυγαν για το Ιπποκράτειο», είπε η μητέρα της 26χρονης μιλώντας στο STAR και υπογράμμισε ότι εκεί δεν της έκαναν υπέρηχο γιατί δεν είχαν το κατάλληλο μηχάνημα.

Όμως, όπως τόνισε η μητέρα της Μαρίας, τη Δευτέρα ανέβασε υψηλό πυρετό και την πήγαν στο «Αγία Όλγα», όπου επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό, με τους γιατρούς να λένε στο άτυχο κορίτσι και τους γονείς του ότι δεν έχει κάτι και να την στέλνουν στο σπίτι της.

«Ήταν ένα χαρούμενο παιδί. Ήταν ευτυχισμένη, έλεγε ότι τα έχει όλα. Είχε ένα πολύ καλό αγόρι, πήρε το πτυχίο της αστροφυσικής… Τα είχε όλα…».

Οι πόνοι της Μαρίας συνεχίστηκαν, σε σημείο που δεν μπορούσε να σταθεί. Οι γονείς της την πήγαν στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρας», όμως για ώρες κανείς δεν τους ενημέρωνε για την πορεία της υγείας της.

Τα τελευταία λόγια της Μαρίας στη μητέρα της

«Μιλούσαμε στο τηλέφωνο. Μου έλεγε “Μαμά πονάω, δεν αντέχω”, της έλεγα “Μωρό μου σε προσέχουν” και μου απάντησε “Μαμά, δεν το βλέπω”», τόνισε η μητέρα της και συμπλήρωσε: «Δεν της έβαλαν μέχρι εκείνη την ώρα ούτε αντιβίωση ούτε ορό. Ήταν στον διάδρομο καθισμένη… Ρώτησα τον γιατρό μήπως χρειάζεται να τη δει κάποιος χειρούργος και εκείνος απάντησε κοφτά “Χειρουργούς δεν έχουμε”».

Λίγες ώρες αργότερα, οι γιατροί τηλεφώνησαν στους γονείς της Μαρίας και τους είπαν ότι η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Τη διασωλήνωσαν και τη μετέφεραν στο «Λαϊκό Νοσοκομείο» για επέμβαση. Λίγες ώρες μετά τη μετέφεραν στο «Αττικόν» όπου η Μαρία κατέληξε.

«Να μην χαθούν άλλα παιδιά με αυτόν τον τρόπο»

Σήμερα, οι γονείς της άτυχης 26χρονης ζητούν να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες θανάτου της Μαρίας, επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει αμέλεια από την πλευρά των γιατρών, αδυνατώντας παράλληλα να πιστέψουν ότι μπορεί να πεθάνει ένας άνθρωπος το 2022 από περιτονίτιδα.

Πηγή: