Ραβανί σιροπιαστό Αφράτο!!!

Υλικά
  • 6 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 βανίλια
  • 4 κ.σ γάλα
  • 2 κ.γ μπέικιν
  • ξύσμα 1 λεμονιού

Σιρόπι
  • 4 κούπες ζάχαρη
  • 4 κο’υπες νερό
  • 1 κ.σ.φρέσκο βούτυρο
  • φλούδα κ χυμό 1 λεμονιού
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν 5 λεπτά Προσθέτω το γάλα, ξύσμα, βανίλιες, και τέλος ανακατεύοντας με σπάτουλα ρίχνω το αλεύρι και το σιμιγδάλι και μπέικιν. Αδειάζω σε ταψάκι 25Χ30 εκ.και ψήνω στους 180 για 35 λεπτά περίπου.. Σιροπιάζω αμέσως μόλις το βγάλω από το φούρνο με ζεστό σιρόπι Για το σιρόπι βράζω ζάχαρη, νερό, χυμό και φλούδα λεμονιού για 4 λεπτά, προσθέτω το βούτυρο και τη βανίλια.

Πηγή