Πώς να απαλλαγείτε από τα θηλώματα και τις κρεατοελιές μια για πάντα!

Τα θηλώματα και οι κρεατοελιές επηρεάζουν τους ανθρώπους για χιλιάδες χρόνια. Έχουν βρεθεί σε μούμιες 3,000 ετών και τα αναφέρει ακόμα και ο Σαίξπηρ.

Οι κρεατοελιές είναι εξογκώματα στο δέρμα που προκαλούνται από τον ιό HPV. Γενικά, δεν είναι επικίνδυνα αλλά μπορεί να είναι άσχημα και μεταδοτικά.

Παρακάτω, θα σας δείξουμε μερικούς από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να τα καταπολεμήσετε και να σταματήσετε την ανάπτυξή τους.

Πρώτα μιλήστε με τον γιατρό σας!

Μιλήστε με τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε κάποια από αυτές τις θεραπείες. Πρέπει αρχικά να μάθετε αν είναι κρεατοελιά ή κάτι πιο επικίνδυνο. Να θυμάστε πως αν πάσχετε από διαβήτη ή κάποια ανοσοποιητική ανεπάρκεια, αυτές οι θεραπείες απαγορεύονται.

1. Λάδι από δέντρο τσαγιού

Προσθέστε αρκετές σταγόνες του λαδιού σε 2 κ.σ νερό και απλώστε το πάνω στην κρεατοελιά. Αφήστε το να στεγνώσει και επαναλάβετε 5-6 φορές τη μέρα.

2. Πρόπολη

Απλώστε 2 σταγόνες πρόπολης πάνω στην επηρεασμένη περιοχή. Καλύψτε την κρεατοελιά με λίγο βαμβάκι και χρησιμοποιήστε ένα επίδεσμο για να μείνει σταθερό. Επαναλάβετε δύο φορές τη μέρα.

3. Αγνό καστορέλαιο

Απλώστε το καστορέλαιο πάνω στην περιοχή και αφήστε το να ξεραθεί. Επαναλάβετε 2-3 φορές τη μέρα.

4. Μηξόξιδο

Ρίξτε αρκετές σταγόνες μηλόξιδου πάνω σε βαμβάκι και βάλτε το πάνω στην κρεατοελιά. Βάλτε έναν επίδεσμο από πάνω για να μείνει σταθερό.

Αφαιρέστε το το επόμενο πρωί. Επαναλάβετε κάθε βράδυ για να δείτε αποτελέσματα από την πρώτη εβδομάδα.

5. Σκόρδο

Σπάστε μερικές σκελίδες σκόρδου και βάλτε τον πολτό πάνω στο σημείο. Επαναλάβετε μία φορά τη μέρα μέχρι να εξαφανιστεί η κρεατοελιά.

6. Φλούδα μπανάνας

Τρίψτε την περιοχή με την φλούδα για μερικά λεπτά ή στερεώστε την πάνω στο σημείο με επίδεσμο. Επαναλάβετε μία φορά τη μέρα. Μπορεί να χρειαστούν μέχρι και εβδομάδες για να δείτε αποτέλεσμα.

7. Μαγειρική σόδα

Βάλτε 3-4 κ.σ μαγειρική σόδα στο νερό. Βάλτε το επηρεασμένο χέρι ή πόδι στο μπολ για μισή ώρα. Μην χρησιμοποιήσετε πετσέτα – αφήστε να στεγνώσει μόνο του.

8. Χυμός σύκου

Ρίξτε μερικές σταγόνες από τον χυμό σύκου στο επηρεασμένο σημείο. Αφήστε το δέρμα να τις απορροφήσει. Επαναλάβετε 3 φορές τη μέρα για 2 εβδομάδες.

9. Ασπιρίνη

Σπάστε 3-4 ασπιρίνες και προσθέστε μερικές σταγόνες νερό. Βάλτε το μείγμα στην κρεατοελιά και από πάνω επίδεσμο. Αφήστε το για όλο το βράδυ.

10. Κολλητική ταινία

Κολλήστε την ταινία στην επηρεασμένη περιοχή και αφήστε την μέχρι να πέσει η κρεατοελιά. Χρησιμοποιήστε μία ελαφρόπετρα για να αφαιρέσετε ότι απέμεινε.

Μερικές φορές το να συνδυάσετε θεραπείες μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματικό.

Πηγή