Πολύ αφράτο ραβανί με ινδοκάρυδο και κρέμα

Υλικά

  • 250 γραμ χοντρό σιμιγδάλι
  • 250 γραμ βούτυρο αγελαδινό
  • 200 γραμζάχαρη
  • 200 γραμ αγελαδινό γιαούρτι
  • 1 μπεικιν παουντερ
  • 2 βανιλιες
  • 5 αυγά
  • 70 γραμ ινδοκάρυδο
  • ξύσμα ενός λεμονιού

Εκτέλεση

Χτυπάμε λιωμένο το βούτυρο με την ζάχαρη 6 λεπτά

Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους αυγών, γιαούρτι, ξύσμα, έχουμε χτυπήσει τα ασπράδια αυγών με λίγο αλάτι σε μια απαλή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μίγμα τέλος μπέικιν, καρύδα και σιμιγδάλι.

Το τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψάκι μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας

Σιρόπι

  • 750 γραμμάρια νερό
  • 500 γραμ ζάχαρη
  • 1 φλούδα λεμονιού

Βράζουμε να δέσει

Σιροπιάζουμε καυτό γλυκό,καυτό σιρόπι!Αφήνουμε να κρυώσει!

Κρέμα

  • 1 κιλό γάλα
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 βανίλια
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κρόκους αυγών
  • 50 γραμ ινδοκάρυδο

Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη προσθέτουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι διαλυμένα σε λίγο γάλα, μόλις πήξει κατεβάζουμε.

Προσθέτουμε βανίλια, βούτυρο, κρόκους και ινδοκάρυδο.

Μόλις κρυώσει την τοποθετούμε στο γλυκό μας και διάκοσμουμε με ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

Tzeni Tsanaktsidou

Πηγή

loading...
[fbcomments]