παπούτσια κρίνονται επικίνδυνα

Ποια πασίγνωστα και αγαπημένα παπούτσια κρίνονται επικίνδυνα από ειδικούς – Θα εκπλαγείτε…

Είναι τα αγαπημένα παπούτσια για εκατομμύρια μεγάλου και μικρούς σε όλο τον κόσμο. Τα λατρεύουν από απλοί άνθρωποι μέχρι διασημότητες όπως η Kate Middleton και η Helen Mirren, ενώ η εν λόγω φίρμα έχει πουλήσει πάνω από 300 εκατ. ζευγάρια παγοσμίως, από το 2002 οπότε και ξεκίνησε.

παπούτσια κρίνονται επικίνδυνα

Ο λόγος για τα παπούτσια που στην αρχή όλοι κορόιδευαν, στο τέλος όμως πολλοί από αυτούς ενέδωσαν στην παράξενη «γοητεία» τους. Τα γνωστά σε όλους Crocs Τώρα ωστόσο, ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς όπως γράφει η Daily Mail, αρκετοί ποδίατροι όταν ρωτήθηκαν αν τα συγκεκριμένα υποδήματα είναι καλά για την υγεία των ποδιών μας, απάντησαν κατηγορηματικά όχι.

παπούτσια κρίνονται επικίνδυνα

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η Dr. Megan Leahy, από το Σικάγο είπε στη Huffington Post: ‘«Δυστυχώς τα Crocs δεν είναι κατάλληλα για να τα φορά κανείς όλη μέρα». Όπως εξηγεί δεν στηρίζουν επαρκώς τη φτέρνα κι όταν η φτέρνα είναι ασταθής, τείνουμε να σφίγγουμε τα τα δάχτυλα των ποδιών κι αυτό οδηγεί αργά ή γρήγορα σε τενοντίτιδες, παραμορφώσεις, προβλήματα με τα νύχια, κάλους κλπ.

Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα υποδήματα που δεν στηρίζουν τη φτέρνα, υποστηρίζει η ίδια.

Παράλληλα, ο Dr. Alex Kor, πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Podiatric Sports Medicine ανέφερε ότι οι ασθενείς που φορούν τέτοια παπούτσια έρχονται συχνά με πόνους στο τόξο του πέλματος ή στις φτέρνες κι αυτό συμβαίνει σε καθημερινή βάση.

Κάποιοι άνθρωποι ωστόσο μπορεί και να ωφεληθούν από τη χρήση τους. Είναι οι άνθρωποι με πολύ μεγάλη καμάρα στο πέλμα ή αυτοί που υποφέρουν από οιδήματα των ποδιών και πρηξίματα στους αστραγάλους.

Εν ολίγοις, καταλήγει το δημοσίευμα, τα Crocs είναι κατάλληλα για μικρά διαστήματα αλλά όχι για μεγάλους περιπάτους. Σε καμιά περίπτωση πάντως δεν πρέπει να τα φοράμε για πάνω από 8 ώρες ημερησίως.

Μένει να δούμε πόσοι θα τα… απαρνηθούν αφού τα εν λόγω παπούτσια είναι ιδιαίτερά δημοφιλή με πωλήσεις σε πάνω από 90 χώρες.

Σίγουρα πάντως η είδηση αποτελεί σοκ για τους απανταχού λάτρεις τους.

 

Πηγή