Παύλος Γερουλάνος: Η ανακοίνωση στο Facebook για την αποτέφρωση της αδερφής του, Δέσποινας - Idiva.gr

Παύλος Γερουλάνος: Η ανακοίνωση στο Facebook για την αποτέφρωση της αδερφής του, Δέσποινας

Πολύ δύσκολες ώρες βιώνει ο Παύλος Γερουλάνος, αφού την Τρίτη 18/4 έφυγε από την ζωή η αδερφή του, Δέσποινα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η Δέσποινα Γερουλάνου είχε ένα αυτοάνοσο νόσημα που την ταλαιπωρούσε στους πνεύμονες. Λίγο πριν το Πάσχα η ίδια έπαθε λοίμωξη του αναπνευστικού και τελικά απεβίωσε.

Παύλος Γερουλάνος – Η ανακοίνωση για την κηδεία της αδερφής του

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο Παύλος Γερουλάνος με μια ανακοίνωση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ευχαρίστησε θερμά τον κόσμο για τα μηνύματα και την συμπαράσταση, ενώ όπως ανέφερε η αδερφή του Δέσποινα πρόκειται να αποτεφρωθεί αύριο Πέμπτη (20/4).

«Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας, για την αγάπη και τα υπέροχα λόγια στήριξης σας αυτήν την ώρα. Όλη η οικογένεια μας, σας είναι ευγνώμων

Θα αποχαιρετήσουμε τη Δέσποινα αύριο Πέμπτη, στις 17:30, στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας. Επιθυμία όλων μας είναι, όσοι θέλουν, αντί στεφάνων να ενισχύσουν το Μουσείο Μπενάκη», έγραψε χαρακτηριστικά ο Παύλος Γερουλάνος.

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του Παύλου Γερουλάνου:

Λίγα λόγια για την Δέσποινα Γερουλάνου

Η Δέσποινα Γερουλάνου ήταν κόρη του Μαρίνου Γερουλάνου και της Αιμιλίας Γερουλάνου-Καλλιγά, εγγονής του Αντώνη Μπενάκη. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε με τις δυο γιαγιάδες ενώ μεγάλωσε μέσα στο Μουσείο.

Σπούδασε στη Φιλοσοφική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Θεάτρου Τέχνης (Θέατρο Τέχνης) Κάρολος Κουν. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής, γλυπτικής και κοσμημάτων στο Παρίσι. Από το 1994 είναι διευθύντρια των Γκαλερί του Μουσείου Μπενάκη. Τα τελευταία χρόνια ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελευσίνα 2023.