Πάτρα - Γρηγόρης Λέων: "Το λέω πρώτη φορά. Η μητέρα μας βοήθησε πάρα πολύ στο να αντιληφθούμε τι έχει συμβεί" - Idiva.gr

Πάτρα – Γρηγόρης Λέων: “Το λέω πρώτη φορά. Η μητέρα μας βοήθησε πάρα πολύ στο να αντιληφθούμε τι έχει συμβεί”

Με κομμένη την ανάσα συνεχίζει να παρακολουθεί το πανελλήνιο το θρίλερ με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, με τις τελευταίες πληροφορίες να θέλουν τις Αρχές να έχουν καταλήξει σε συμπέρασμα και να περιμένουν το πόρισμα των ιατροδικαστών, προκειμένου να λύσουν τον γρίφο της υπόθεσης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής που έχει ασχοληθεί εκτενώς με την υπόθεση, τόνισε πως η μητέρα των κοριτσιών βοήθησε πολύ στο να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη.

«Στις δύο πρώτες αιτίες θανάτου φαινόταν ότι έχουμε παθολογικούς θανάτους και ουσιαστικά είχαμε πρόβλημα με τις αιτίες θανάτου, γιατί τα ευρήματα έδειχναν κάτι άλλο, ενώ οι αιτίες κάτι διαφορετικό. Εδώ θέλω να προσθέσω κάτι, το οποίο το λέω πρώτη φορά. Μας βοήθησε πάρα πολύ στο να αντιληφθούμε το τι έχει συμβεί σε αυτές τις υποθέσεις η μητέρα. Η μητέρα μέσα στην αγωνία της να βρει την αλήθεια για τα παιδιά της, έχει κάνει πάρα πολλές δηλώσεις, έχει δώσει συνεντεύξεις, περιγράφει λεπτομερώς τις τελευταίες στιγμές που βιώνει για τα παιδιά της.

Η μητέρα, αν δούμε τις συνεντεύξεις, μας περιγράφει ουσιαστικά την στιγμή του θανάτου σχεδόν του κάθε παιδιού. Μιλάει για “πτώση οξυγόνου, δεν αναπνέει, πέφτει το οξυγόνο, μελανιάζει…” Ποτέ δεν κάναμε λάθος στα ευρήματα. Τα ευρήματα ήταν σωστά. Αυτό που ήταν προβληματικό, ήταν η πρώτη αιτία θανάτου που έλεγε ηπατική ανεπάρκεια.

Οι δηλώσεις της μητέρας και οι συνεντεύξεις της είναι πολύ σημαντικές, αφού μας περιγράφει ουσιαστικά έναν θάνατο από έλλειψη οξυγόνου. Και να βλέπεις μια αιτία θανάτου ηπατική ανεπάρκεια, δεν ταιριάζει» εξήγησε ο κ. Λέων.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, «ο ασφυκτικός θάνατος είναι δύσκολο να διαγνωστεί αμέσως. Έχουμε μια σειρά ευρημάτων, χρειάζεται πολλή μελέτη και να αποκλειστούν άλλα πράγματα και μετά να καταλήξουμε».

Δείτε όλα όσα ειπώθηκαν στο ακόλουθο βίντεο:

Πηγή: fthis.gr