Όσκαρ 2023: Η Michelle Yeoh έγραψε ιστορία- Η πρώτη Ασιάτισσα που κέρδισε Α’ Γυναικείου Ρόλου - Idiva.gr

Όσκαρ 2023: Η Michelle Yeoh έγραψε ιστορία- Η πρώτη Ασιάτισσα που κέρδισε Α’ Γυναικείου Ρόλου

«Μην αφήσετε κανέναν να σας πει ότι πέρασε η μπογιά σας» είπε η 60χρονη ηθοποιός

Η συγκινητική της ομιλία κατά την παραλαβή του Όσκαρ για την ερμηνεία της στο «Everything Everywhere All at Once»

Η Μichelle Yeoh κατέκτησε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου στην 95η Τελετή των Όσκαρ και έγινε η πρώτη Ασιάτισσα που κέρδισε Όσκαρ πρωταγωνιστικού ρόλου.

Η ταινία «Everything Everywhere All at Once» ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος εξάλλου της βραδιά με 7 Όσκαρ στις βασικές κατηγορίες, από τις συνολικά 11 υποψηφιότητές της.

Η 60χρονη Yeoh, χωρίς καμία ειδική γνώση στις πολεμικές τέχνες, όπως είπε και η εκφωνήτρια, που την προανήγγειλε για να παραλάβει το Όσκαρ της, είχε μακρά πορεία μέχρι να φτάσει στην κορυφή της βραδιάς. Ξεκίνησε με ταινίες δράσης του Χονγκ Κονγκ και ακολούθησαν ρόλοι με το «Το αύριο ποτέ δεν πεθαίνει» του 1997 και «Τίγρης και Δράκος» του 2000.

Η ίδια στην ομιλία της τίμησε το παρελθόν και την πορεία της μιλώντας για όλα εκείνα τα παιδιά που της μοιάζουν και κάνουν όνειρα.

Η ομιλία της Μichelle Yeoh στην βραδιά των Όσκαρ

Σε μία συγκινητική ομιλία, η Γιο έδωσε το δικό της μήνυμα, λέγοντας: «Για όλα τα μικρά αγόρια και κopίτσια που μου μοιάζουν και με βλέπουν απόψε, αυτό είναι ένας φάρος ελπίδας και δυνατοτήτων. Kυρίες μου, μην αφήσετε κανέναν να σας πει ότι πέρασε η μπογιά σας».

Στη συνέχεια, είπε η ηθοποιός: «Δεν θα στεκόμουν εδώ απόψε χωρίς τους Ντάνιελς, χωρίς την A24, χωρίς το καταπληκτικό καστ και το συνεργείο μου, χωρίς όλους όσοι συμμετείχαν στην ταινία. Αλλά πρέπει να το αφιερώσω αυτό στη μαμά μου, σε όλες τις μαμάδες του κόσμου, γιατί είναι πραγματικά οι σούπερ ήρωες και χωρίς αυτές κανένας από εμάς δεν θα βρισκόταν εδώ απόψε.

Είναι 84 ετών και θα της το πάρω αυτό στο σπίτι. Παρακολουθεί αυτή τη στιγμή στη Μαλαισία με την οικογένεια και τους φίλους μου. Σας αγαπώ παιδιά. Θα σας το φέρω σπίτι. Και επίσης στην ευρύτερη οικογένειά μου, στο Χονγκ Κονγκ, όπου ξεκίνησα την καριέρα μου. Σας ευχαριστώ που με αφήσατε να σταθώ στους ώμους σας, που μου δώσατε ένα πόδι για να μπορέσω να είμαι εδώ σήμερα. Και στα βαφτιστήρια μου, στις αδελφές μου, σε όλες τους, στους αδελφούς μου, στην… Θεέ μου, στην οικογένειά μου. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ. Ευχαριστώ την Ακαδημία. Αυτό είναι ιστορία που γράφεται! Σας ευχαριστώ!».

Πηγή: filoitexnisfilosofias.com