Ομογενής ήρθε στην Ελλάδα για μήνα του μέλιτος και κινδυνεύει η ζωή του

ΑΘΗΝΑ. Το ζεύγος Νικολάου και Στέφανι Σαρλάκη, 33 και 28 ετών, αντίστοιχα, από την πόλη Γουίνιπεγκ του Καναδά, ταξίδεψαν στην Ελλάδα για το μήνα του μέλιτος που ονειρεύονταν, βιώνουν όμως τον χειρότερο εφιάλτη της ζωής τους.

Ο Νικόλαος Σαρλάκης, ο οποίος είναι ελληνικής καταγωγής, όπως ανέφερε το www.cbc.ca υποβλήθηκε σε δύο σοβαρές εγχειρήσεις, ενώ αυτή τη στιγμή παλεύει με πνευμονία στο Ναυτικό Νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο «Εθνικός Κήρυξ» επικοινώνησε με το Ναυτικό Νοσοκομείο το οποίο επιβεβαίωσε ότι ο κ. Σαρλάκης νοσηλεύεται, πλην όμως αρνήθηκε να παράσχει περισσότερες πληροφορίες για την πορεία της υγείας του λόγω του ιατρικού απορρήτου.

Ολα ξεκίνησαν στις 11 Μαΐου όταν το ζεύγος Σαρλάκη αναχώρησε από το Γουίνιπεγκ για να κάνουν μία μικρή γαμήλια τελετή με την οικογένεια του Νικόλαου στη Σαλαμίνα. Οι δυο τους είχαν παντρευτεί τον Ιανουάριο, αλλά ήθελαν να γιορτάσουν και με την οικογένεια και να κάνουν αργότερα ένα ταξίδι στα ελληνικά νησιά ως μήνα του μέλιτος.

Είχαν προγραμματίσει να επιστρέψουν στο Γουίνιπεγκ στις 9 Ιουνίου, αλλά τώρα δεν γνωρίζουν πότε τελικά θα τα καταφέρουν να επιστρέψουν αφού νοσηλεύεται ο Νικόλαος και επί πλέον έχουν να αντιμετωπίσουν και έξοδα χιλιάδων δολαρίων για την όλη περιπέτεια.

Από έρευνα του «Ε.Κ.» προέκυψε μέχρι στιγμής ότι ο Νικόλαος Σαρλάκης είναι μέλος της κοινότητας της Αναλήψεως Holy Ascension Greek Orthodox Church in Winnipeg, Manitoba επί της οδού 197 Euclid Ave, η οποία ανήκει στην Εκκλησία των ΓΟΧ Ελλάδος.

Σε τηλεφώνημα του «Ε.Κ.» με την κοινότητα της Αναλήψεως, δεν στάθηκε δυνατή η επικοινωνία διότι ο αυτόματος τηλεφωνητής ήταν γεμάτος και δεν μπορούσε να δεχθεί άλλα μηνύματα. Ωστόσο, από βιντεοταινίες στο YouTube προκύπτει ότι ο Νικόλαος Σαρλάκης σχετίζεται με την κοινότητα, ενώ ακούγεται να ψάλλει.

Επίσης, η αδελφή της Στέφανι Σαρλάκη, η Kristen Titchkosky, η οποία άνοιξε λογαριασμό το GoFundMe για την κάλυψη των εξόδων δεν είχε ανταποκριθεί σε e-mail του «Ε.Κ.». Μέσα σε έξι μέρες ανταποκρίθηκαν 186 άτομα και μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι είχαν συγκεντρωθεί 18.265 δολ. ενώ είχε τεθεί ως στόχος το ποσό των 20.000 δολαρίων.

Η Στέφανι Σαρλάκη δήλωσε στο «CBC News» πως «το αποκαλώ εφιαλτικό μήνα του μέλιτος» και συμπλήρωσε «ήταν ένα ταξίδι για το οποίο ονειρευόμαστε, ανυπομονούσαμε να το πραγματοποιήσουμε και το σχεδιάζαμε επί έναν χρόνο. Ηταν ο μήνας του μέλιτος των ονείρων μας». Είπε ακόμα πως «ήταν τρομερό, ποτέ, ούτε σ’ ένα εκατομμύριο χρόνια δεν θα είχα φανταστεί ποτέ πως θα περνούσα κάτι τέτοιο, όπως αυτό που περνώ τώρα και μάλιστα να είμαι μόνη».

Η πρώτη εβδομάδα ήταν «γεμάτη» από οικογένεια, γέλια και εορτασμούς στο νησί της Σαλαμίνας. Ο σύζυγός της, είπε, έχαιρε άκρας υγείας. «Ηταν ενθουσιασμένος να μου δείξει το σπίτι του στη χώρα του κι εγώ είχα μεγάλο ενθουσιασμός να γνωρίσω όλη του την οικογένεια». Δυστυχώς όμως τα πράγματα έλαβαν μία πολύ τραγική τροπή απότομα. Τη χαρά και τον ενθουσιασμό διαδέχθηκε ο πόνος και η αγωνία. Η Στέφανι είπε πως «πολύ γρήγορα έγινε το αντίθετο. Βρέθηκε ο Νικόλαος να παλεύει για τη ζωή του».

Στις 21 Μαΐου, μπήκαν σε πλοίο της γραμμής με προορισμό τη Σαντορίνη. Ο Νικόλαος άρχισε να παραπονιέται ότι δεν αισθανόταν καλά. Η Στέφανι είπε πως «κάπως νομίζαμε ότι έφταιγε η θάλασσα που τον έκανε να νιώθει άρρωστος».

Προσπάθησαν να πάνε για φαγητό, αλλά ο σύζυγός της είχε πυρετό, σύγκρυο και ο πόνος δυνάμωνε στην κοιλιά. Η Στέφανι είπε πως «μπορούσε να δει κανείς πως ήταν πραγματικά αδύναμος και είχε αποκοιμηθεί σχεδόν στο τραπέζι».

Νωρίς το επόμενο πρωί τον πήγε στο Νοσοκομείο Σαντορίνης με ταξί, διότι δεν υπήρχαν ασθενοφόρα εκείνη την ώρα. Επειτα από κάποιες εξετάσεις οι γιατροί υποπτεύθηκαν πως έχει σκωληκοειδίτιδα.

Το μικρό νοσοκομείο είχε ανοίξει μόλις 10 μήνες πριν, με χειρουργούς εκεί από τον Μάρτιο, είπε η κ. Σαρλάκη. Αλλά οι γιατροί της είπαν πως αν μετέφερε τον σύζυγό της σε μεγαλύτερο νοσοκομείο στην Αθήνα, υπήρχε το ενδεχόμενο να πέθαινε από μόλυνση κατά τη μεταφορά.

Επέλεξαν να γίνει εκεί η εγχείρηση κατά την οποία βρήκαν ότι το έντερο του Νικόλαου είχε διαρραγεί ως αποτέλεσμα της εκκολπωματίτιδας, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στα τοιχώματα του παχέως εντέρου.

Στις 27 Μαΐου εξήλθε από το νοσοκομείο με οδηγίες για ανάρρωση μερικές ημέρες πριν επιστρέψει για εξέταση. Επρόκειτο να επιστρέψουν στη Σαλαμίνα στις 29 Μαΐου αλλά η κατάστασή του χειροτέρεψε. Η Στέφανι είπε πως «ο Νικόλαος ήταν στο μπάνιο και ούρλιαζε από πόνο, καλώντας βοήθεια και έλεγε πως είχε ένα δεύτερο περιστατικό και ότι πρέπει να επιστρέψει στο νοσοκομείο. Ηταν τρομακτικό. Οι γιατροί εκτιμούσαν πως διέτρεχε κίνδυνο για τη ζωή του».

Τούτη τη φορά όμως προτού κάνουν την εγχείρηση οι γιατροί συμβούλεψαν τον Νικόλαο να μιλήσει με ιερέα λόγω της σοβαρότητας της μόλυνσης και δεν ήταν σίγουροι ότι θα επιβίωνε από την εγχείρηση. Οι γιατροί βρήκαν και μία δεύτερη διάρρηξη στο έντερό του και πως άρχισε να δημιουργείται γάγγραινα λόγω της μόλυνσης. Εβγαλαν το σημείο που ήταν η γάγγραινα και έκαναν επέμβαση, προκειμένου να θεραπευθεί η τομή και να καθαρίσει η μόλυνση.

Ο Νικόλαος μεταφέρθηκε αεροπορικώς στην Αθήνα στο Ναυτικό Νοσοκομείο με πυρετό λόγω της πνευμονίας που αντιμετωπίζει. Το ζεύγος είχε ασφάλεια ταξιδιωτών μέσω του Blue Cross αλλά δεν τον καλύπτει έως ότου τελειώσει το ταξίδι.

Επειδή όμως ο Νικόλαος έχει διπλή υπηκοότητα με Καναδά και Ελλάδα, τα ιατρικά έξοδα αναμένεται να τα πληρώσει η ελληνική κυβέρνηση. Η Στέφανι είπε ότι «μέχρι τώρα έχουμε ξοδέψει 10.000 δολ. σε επί πλέον έξοδα. Η οικογένεια του Νικολάου βοηθά με φροντίδα και υποστήριξη τώρα που είναι στο νοσοκομείο κι αυτό είναι μία ανακούφιση».

Θα χρειαστεί μακροχρόνια φροντίδα ανάρρωσης και φυσιοθεραπείας όταν επιστρέψουν στον Καναδά. Η Στέφανι ελπίζει ότι θα γίνει κάτι τέτοιο προς το τέλος του Ιουνίου. Τόνισε όμως, ότι «οι γιατροί δεν έχουν δώσει καμία υπόσχεση με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασής του. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να περνούμε μέρα με τη μέρα με την ελπίδα ότι θα γίνει καλύτερα για να επιστρέψουμε στον Καναδά και στο σπίτι μας».

Πηγή

loading...

Αφήστε το σχόλιό σας

comments