Όλα όσα πρέπει να προσέχουν τα παιδιά που θέλουν να πάνε για τα κάλαντα

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή των παιδιών. Τους μαγεύει ο στολισμός, ζουν με το όνειρο του Αη Βασίλη, περιμένουν τα δώρα τους. Όμως μία παράδοση της χώρας μας είναι τα κάλαντα, που πρωί πρωί, ξεχύνονται στους δρόμους τα μικρά παιδιά και τα τραγουδούν, περιμένοντας την ανταμοιβή τους από τους ενήλικες.

Όμως τα χρόνια άλλαξαν, οι γονείς πρέπει να είναι προσεκτικοί, γιατί η αθωότητα τω προηγούμενων ετών έχει χαθεί ανεπιστρεπτί.

Το πρώτο που πρέπει να κάνουν οι γονείς, είναι να μιλήσουν ανοιχτά στα παιδιά, για τους κινδύνους που υπάρχουν. Να τα προειδοποιήσουν για το τι μπορεί να μετατρέψει το αγαπημένο μας έθιμο, σε περιπέτεια.

Αν το παιδί είναι πολύ μικρό, θα πρέπει να συνοδεύεται, από κάποιον ενήλικο, διακριτικά αλλά και σε απόσταση που θα μπορεί να επέμβει σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο.

Τα παιδιά που βγαίνουν για κάλαντα ομαδικά, θα πρέπει να έχουν αποφασίσει για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν, και να έχουν ενημερώσει τους γονείς τους. Να έχουν μαζί τους κάποιο κινητό τηλέφωνο, αλλά όχι μεγάλης αξίας, γιατί αποτελεί κίνητρο για ληστεία.

Να εξηγήσετε στους μικρούς μας φίλους ότι δεν πρέπει να μπαίνουν μέσα στα σπίτια, ακόμα και αν τους τάξουν χρήματα ή γλυκίσματα.

Να προτιμούν επιχειρήσεις, και όχι κατοικίες που δεν γνωρίζουν τον ιδιοκτήτη.

Τέλος τα χρήματα που μαζεύουν, καθώς και τα τρίγωνα που έχουν μαζί τους, θα πρέπει να μην φαίνονται καθώς έτσι γίνονται στόχοι για κλοπές.

Πηγή

loading...

Αφήστε το σχόλιό σας

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *