Τα νέα στοιχεία από τις τοξικολογικές του Παντελίδη δείχνουν κατανάλωση αλκοόλ πολύ πιο πάνω από το υπερβολικό

Τα νέα στοιχεία από τις τοξικολογικές του Παντελίδη δείχνουν κατανάλωση αλκοόλ πολύ πιο πάνω από το υπερβολικό

Με βάση και τα νέα αυτά δεδομένα, η οικογένεια προσέλαβε νέο δικηγόρο και επιμένει πως δεν οδηγούσε αυτός

Πολύ μεγαλύτερο από την αρχική εκτίμηση των αιματολογικών εξετάσεων (1,5 γραμμάριο/λίτρο) ήταν τελικά το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του Παντελή Παντελίδη το οποίο προσδιορίζεται σύμφωνα με το Βήμα και άλλα δημοσιεύματα σε 2,72 γραμμάρια ανά λίτρο. Το σχετικό ρεπορτάζ σημειώνει μάλιστα πως το ποσοστό αυτό είναι μια από τις μεγαλύτερες καταγραφές χρήσης αλκοόλ στα ελληνικά και ευρωπαϊκά χρονικά.

Το ποσοστό αλκοόλ που καταγράφεται από τις τοξικολογικές οδηγεί σε σχεδόν αναισθησία του χρήστη, ενώ όταν το ποσοστό αυτό προσεγγίζει τα 3 γραμμάρια ανά λίτρο θεωρείται «όριο» θανάτου από πλήρη αδρανοποίηση του αναπνευστικού ζητήματος.  

Σύμφωνα με την τελική ενημέρωση και τα δεδομένα που τέθηκαν υπόψιν των αρχών, αυτός ο αριθμός προκαλεί νέα ερωτηματικά για τις συνθήκες οδήγησης του οχήματος. Στο Βήμα σημειώνεται άλλωστε πως το όριο μέθης προσδιορίζεται στο 0,50 γραμμάριο ανά λίτρο και για να γίνουν αντιληπτά τα μεγέθη σημειώνεται πως με ποσοστό από 0,70 έως 1,20 γραμμάριο αλκοόλ παρατηρείται σύγχυση μνήμης, ζαλάδα και απώλεια προσανατολισμού. Το αντίστοιχο ποσό που ανιχνεύθηκε στον καλλιτέχνη ήταν υπερδιπλάσιο.

Τα νέα δεδομένα φαίνεται πως έχουν οδηγήσει την οικογένεια σε αλλαγή δικηγόρου ο οποίος θα επιμείνει στον ισχυρισμό ότι ο Παντελίδης λόγω της κατάστασης στην οποία βρισκόταν δεν θα μπορούσε να είναι ο οδηγός του οχήματος.

Πηγή: www.lifo.gr