Η γεύση του θα σκάσει σαν χιονοστοιβάδα στο στόμα σου
Υλικά
- 2 φλυτζάνια (280 γρ ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¾ φλιτζανιού (150 γρ) κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1 φλιτζάνι (240 ml) γιαούρτ
- ⅓ κύπελλο (80 ml) λάδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλιας
- 1 κύπελλο σμέουρα, φρέσκα ή κατεψυγμένα
- ⅔ φλιτζάνι (100 γρ) ψιλοκομμένη άσπρη σοκολάτα
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.
2. Βουτυρώνουμε τη φόρμα για muffins ή τοποθετούμε τα ειδικά χαρτιά .
3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη και αφήνουμε μίγμα στην άκρη.
4. Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί τα αυγά, το γιαούρτι, το λάδι, και τη βανίλιας. Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών στο μίγμα του αλευριού και αναμιγνύουμε με μια λαστιχένια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα . Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά παχύ .
5. Προσθέτουμε τα σμέουρα (αν είναι κατεψυγμένα, χρησιμοποιήστε τα κατ ‘ευθείαν από την κατάψυξη χωρίς απόψυξη) και λευκή σοκολάτα.
6. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα για muffins.
7. Ψήνουνε για 15-20 λεπτά, μέχρι η οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός muffin να βγαίνει καθαρή.
8. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, στη συνέχεια τα αφαιρούμε από το ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Τα Muffins είναι καλύτερα την ίδια μέρα που γίνονται, αλλά μπορούν να καταψυχθούν σε ένα αεροστεγές δοχείο για έως και 2 μήνες.