Μπακλαβας!

Υλικά

  • 3 πακέτα φύλλο κρούστας για γλυκά
  • 300γρ βούτυρο

Για τη γέμιση

  • 600γρ καρύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτάλια της σούπας κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

Για το γαρνιρισμα 

  • Ψιλοκομμένο καρύδι

Για το σιρόπι

  • 925γρ ζάχαρη
  • 600γρ νερό
  • Χυμό από μισό λεμονί
  • Την φλούδα από ένα λεμονί (προσοχή μόνο το κίτρινο γιατί το άσπρο πικρίζει)

Εκτέλεση

Ανακατεύω όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ μετά βάζω στο μεγάλο ταψί του φούρνου το βαθύ 1-1 10 φύλλα πιτσιλιζώντας βούτυρο. Κατόπιν βάζω γέμιση ανά δύο φύλλα πάλι πιτσιλιζώντας. Στο τέλος βάζω πάλι 10 φύλλα το πατάω να πάει παντού η γέμιση και βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα. Τον βγάζω και τον κόβω μπακλαβαδωτά. Το Ραντίζω με λίγο νεράκι. Ψήνω στους 160 βαθμούς για μιάμιση ώρα. Σιροπιάζουμε ζεστό σιρόπι το ζεστό μπακλαβά μου. Καλή επιτυχία!

Gianna Apostolou

Πηγή