Μήπως έχεις ΑΥΤΑ τα σημάδια στο Σώμα σου; Αν ΝΑΙ, τότε ο Οργανισμός σου χρειάζεται ΑΜΕΣΑ αποτοξίνωση!

Σίγουρα έχετε ακούσει τον όρο “αποτοξίνωση΄στο παρελθόν. Μπορεί να νομίζετε πως είναι αυτό που κάνουν οι αστέρες του Hollywood όταν πηγαίνουν σε ένα σπα ενός πολυτελούς ξενοδοχείου, αλλά στην ουσία είναι κάτι που μπορεί να ωφελήσει τα σώματα όλων μας, καθώς και την εμφάνισή μας.

Είναι μια διαδικασία κατά την οποία αφαιρούνται οι τοξίνες από το σώμα που έχουμε πάρει από την κακή διατροφή και από το περιβάλλον. Αυτό μπορεί να βοηθήσει να ισορροπήσουν οι ορμόνες μας και να μειωθεί το άγχος.

Μήπως έχεις ΑΥΤΑ τα σημάδια στο Σώμα σου 1

Οπότε, ποιος θα πρέπει να κάνει αυτόν τον καθαρισμό; Ουσιαστικά, όλοι θα πρέπει να τον κάνουμε πού και πού. Αλλά εάν παρατηρήσετε τα συμπτώματα που ακολουθούν, τότε θα επωφεληθείτε ιδιαίτερα:

αλλοιωμένο δέρμα αύξηση βάρους κόπωση πονοκέφαλοι προβλήματα με την πέψη αλλαγές στη διάθεση πόνους στις αρθρώσεις

Αλλά είναι επίσης χρήσιμο για το σώμα να κάνουμε προληπτικές αποτοξινώσεις.

Πώς γίνεται;

Ουσιαστικά αρχίζει λίγο καιρό πριν την πραγματική αποτοξίνωση. Ξεκινάτε αποφεύγοντας τροφές που είναι όξινες στο σώμα. Αυτό συμπεριλαμβάνει αλεύρι, γάλα, καφέ, μαύρο τσάι, τυρί, κρέας, αλκοόλ, γρήγορο φαγητό και γλυκά.

Στις τελευταίες δύο μέρες πριν ξεκινήσετε την αποτοξίνωση, να τρώτε μόνο φρούτα και λαχανικά. Αυτό βοηθάει το στομάχι να μην χρειάζεται να δουλεύει πολύ για την χώνεψη.

Μήπως έχεις ΑΥΤΑ τα σημάδια στο Σώμα σου 2

Την πρώτη μέρα, πρέπει να καθαρίσετε το έντερο σας. Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας πικρό αλάτι. Όσο διαρκεί αυτό, θα πρέπει να καταναλώνετε μόνο φυσικές τροφές και νερό ή τσάι.

Φυσικά, υπάρχουν κάποιες τροφές που είναι πολύ καλές στον καθαρισμό των οργάνων.

Νεφρά

Για τα νεφρά, καλό είναι να πίνετε πολλά smoothies. Επίσης, ο μαϊντανός, το λάχανο, το τζίντζερ, ο κουρκουμάς και οι σπόροι κολοκύθας κάνουν πολύ καλό.

Μήπως έχεις ΑΥΤΑ τα σημάδια στο Σώμα σου 3

Έντερα

Για να καθαρίσετε τα έντερα και να βοηθήσετε έτσι την διαδικασία αποτοξίνωσης, θα πρέπει να τρώτε σπανάκι, λαχανάκια Βρυξελλών, σκόρδο, φρούτα, λεμόνια, μηλόξυδο, αβοκάντο, μπρόκολο και πράσινο τσάι.

Συκώτι 

Το συκώτι είναι το πιο σημαντικό όργανο καθαρισμού του σώματος και έχουμε μόνο ένα. Γι’αυτό, θα πρέπει να μην το πιέζουμε πολύ για παράδειγμα καταναλώνοντας αλκοόλ.

Τροφές όπως το σκόρδο, το γκρέιπφρουτ, τα παντζάρια, τα καρότα, το πράσινο τσάι, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα αβοκάντο, τα μήλα, το μπρόκολο, τα λεμόνια, το λάιμ, τα καρύδια, το λάχανο και ο κουρκουμάς κάνουν ιδιαίτερα καλό στην λειτουργία του.

Μήπως έχεις ΑΥΤΑ τα σημάδια στο Σώμα σου 4

Πάγκρεας 

Για να βοηθήσετε τη λειτουργία του πάγκρεας, θα πρέπει να ξεκινάτε τη μέρα σας με λεμόνι και φρούτα. Είναι επίσης σημαντικό να αυξήσετε τις βιταμίνες Β στη διατροφή σας. Επίσης, ζεστά ντους ή μπάνια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους.

Για να βοηθήσετε την διαδικασία της αποτοξίνωσης ακόμα περισσότερο, μπορείτε να κάνετε ειδικά μασάζ, yoga ή σάουνα. Δοκιμάστε τα και το σώμα σας θα σας ευγνωμονεί! 

Πηγή