«Μη με χτυπάτε άλλο» φώναξε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού -Λύγισαν οι γονείς στην περιγραφή του θανάτου του - Idiva.gr

«Μη με χτυπάτε άλλο» φώναξε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού -Λύγισαν οι γονείς στην περιγραφή του θανάτου του

Ο πατέρας του 19χρονου Άλκη Καμπανού ξέσπασε κατά την διάρκεια της εξέτασης του αστυνομικού του τμήματος Ανθρωποκτονιών, φωνάζοντας εμφανώς φορτισμένος τις τελευταίες λέξεις που φέρεται να ψέλλισε ο γιος του πριν ξεψυχήσει, «μην με χτυπάτε άλλο».

Αποχώρησαν από την αίθουσα οι γονείς του 19χρονου

Ο συνήγορος υπεράσπισης του δεύτερου κατηγορούμενου έκανε κάποιες ερωτήσεις συσχετισμού στον μάρτυρα, ότι επρόκειτο για οπαδικό εκατέρωθεν, όπως αναφέρει το thesstoday.gr. Συγκεκριμένα, ρώτησε τον 47χρονο «γιατί δεν κάλεσαν την αστυνομία;», εννοώντας τους φίλους του Άλκη. Σε αυτό το σημείο, ο πατέρας φώναξε δύο φορές «μην με χτυπάτε άλλο» και στη συνέχεια αποχώρησε από την αίθουσα, όπως και η μητέρα του άτυχου 19χρονου, ενώ κάποιοι εκ των παρευρισκομένων ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Σημειώνεται πως οι γονείς του 19χρονου ξέσπασαν σε κλάματα και νωρίτερα κατά τη διάρκεια εξέτασης του ίδιου μάρτυρα, όταν αυτός ανέφερε τα χτυπήματα που είχε ο Άλκης στο σώμα του, στα χέρια και στο κεφάλι του.

Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση του μάρτυρα.

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα με την παρουσίαση των βίντεο από τη δολοφονία του Άλκη Υπενθυμίζεται πως με την προβολή τεσσάρων βίντεο από τη δολοφονική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, συνέχισε σήμερα την κατάθεση του, ο δεύτερος μάρτυρας- αστυνομικός στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, έπειτα από αίτημα των δικηγόρων υπεράσπισης, παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, με τον αστυνομικό του τμήματος Ανθρωποκτονιών που εξετάζεται, να περιγραφεί βήμα βήμα την διαδρομή των τριών οχημάτων και αναλυτικά τις κινήσεις και τις θέσεις των δραστών σε σχέση με το αιματηρό επεισόδιο.

«Τα χτυπήματα στο κεφάλι του Άλκη ήταν τόσο σοβαρά, που θα πέθαινε από αυτά»

Κατά την διάρκεια της εξέτασής του από τον κ. Κούγια, όπως αναφέρει το Thesstoday.gr, ρωτήθηκε επανειλημμένα για τα όπλα που έφεραν ή κρατούσαν οι κατηγορούμενοι, για τα τραύματα των θυμάτων αλλά και από ποιο όργανο ενδέχεται να προκλήθηκαν.

«Το κάραμπιτ κάνει μεγάλη ζημιά όταν βγαίνει από το σώμα, λόγω της ανώμαλης λεπίδας.

Χρησιμοποιήθηκαν μαχαίρια, δρεπάνι, σιδηρολοστοί και στειλιάρια. Όπως μας είπε η ιατροδικαστής, το τραύμα στον αριστερό γλουτό στον Κ. προκλήθηκε από μεγάλο αντικείμενο, μαχαίρι ή δρεπάνι. Ο Α.Β. έφερε δύο χτυπήματα αριστερά στον μηρό, μάλλον από μαχαίρι, ένα στη γάμπα, στο γλουτό και τραύματα στο κεφάλι. Ο Άλκης έφερε πολλαπλά τραύματα και κοψίματα, όπως και δέχθηκε πολύ σημαντικά χτυπήματα με στειλιάρια και ρόπαλα στα χέρια και στο κεφάλι. Η αιτία θανάτου που μας έδωσε η ιατροδικαστής, ήταν η ακατάσχετη αιμορραγία, ωστόσο τα χτυπήματα στο κεφάλι ήταν τόσο σοβαρά, που θα πέθαινε από αυτά» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Πιθανό να συνεχιστεί η κατάθεση του αστυνομικού και στην αυριανή συνεδρίαση

Από τη σημερινή διαδικασία δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις μεταξύ των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης και γι’ αυτό το δικαστήριο χρειάστηκε να κάνει μία ολιγόλεπτη διακοπή για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Στο βήμα του μάρτυρα βρίσκεται ο ίδιος αστυνομικός και απαντάει στις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Εκτιμάται ότι η κατάθεσή του θα συνεχιστεί και κατά την προγραμματισμένη αυριανή συνεδρίαση.

Πηγή: