Μέσα στη νέα, παριζιάνικη μπουτίκ του Jacquemus -Κατάλευκη με αισθητική και μηχανή ποπ κορν - Idiva.gr

Μέσα στη νέα, παριζιάνικη μπουτίκ του Jacquemus -Κατάλευκη με αισθητική και μηχανή ποπ κορν

Ένα όνειρο του σχεδιαστή που έγινε πραγματικότητα

Ήταν το 2011, όταν ο Simon Porte Jacquemus παρουσίασε την τρίτη κολεξιόν του κατά τη διάρκεια της βραδιάς μόδας της Vogue, στην λεωφόρο Montaigne, έναν από τους πιο διάσημους εμπορικούς δρόμους του Παρισιού.

Έντεκα χρόνια μετά, ο Γάλλος σχεδιαστής επιστρέφει στην παριζιάνικη λεωφόρο, ανοίγοντας το πρώτο του κατάστημα. «Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», αναφέρει ο Simon Porte Jacquemus.

Η μπουτίκ εκτείνεται σε περίπου 300 τ.μ., σε έναν χώρο δύο επιπέδων ενός κτιρίου Art Deco που κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα. Ουσιαστικά, το κατάστημα αποτελεί ένα ακόμη βήμα της κολεξιόν «Le Papier», που παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό.

Φωτογραφίες: Η παριζιάνικη μπουτίκ του Jacquemus

Το λευκό κυριαρχεί σε όλο τον χώρο, με κομμάτια από τη συλλογή του Jacquemus να βρίσκονται σε κρεμάστες, ενώ οι τσάντες είναι τοποθετημένες σε ράφια από γύψο εμπνευσμένα από τον Alberto Giacometti, καθώς και έναν στρογγυλό καθρέπτη με επιρροές από τον Pierre Cardin.

Οι επισκέπτες μπορούν να ψωνίσουν στον κεντρικό χώρο, καθώς και από το VIP σαλόνι για μια πιο ξεχωριστή εμπειρία. Και επειδή πρόκειται για τον Jacquemus, που μας έχει συνηθίσει σε πρωτοποριακές ιδέες, από την μπουτίκ δεν θα μπορούσε να λείπει εκείνο το στοιχείο που της δίνει μια διάσταση μοναδικότητας. Μέσα στο κατάστημα υπάρχει μια τεράστια μηχανή ποπ κορν.

Η μπουτίκ θα παραμείνει ανοικτή για πέντε μήνες, ωστόσο, εκπρόσωπος του Jacquemus δήλωσε ότι: «Παραμένουν ανοικτοί σε όλες τις επιλογές».

Η παρουσία στο λιανικό εμπόριο θα σηματοδοτούσε αλλαγή στρατηγικής για το brand Jacquemus, η οποία έχει δημιουργήσει μια αρκετά μεγάλη επιχείρηση που πωλεί κυρίως μέσω χονδρεμπόρων και του ηλεκτρονικού της καταστήματος.

Ως ένα από τα κυρίαρχα brand της μόδας, η παρουσία του Jacquemus θα μπορούσε να αναζωογονήσει την λεωφόρο Montaigne, όπου η κίνηση δεν έχει την αναμενόμενη ανάκαμψη μετά την πανδημία.

Πηγή: lifo.gr