Λέσβος: Συγκλονίζει η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στην κούνια του - «Ο γιος μου τον ζητάει, λέμε ότι είναι άρρωστο ακόμα» - Idiva.gr

Λέσβος: Συγκλονίζει η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στην κούνια του – «Ο γιος μου τον ζητάει, λέμε ότι είναι άρρωστο ακόμα»

Συγκλονίζει η 24χρονη Μαρία, μητέρα του βρέφους που βρέθηκε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, νεκρό στην κούνια του στη Λέσβο.

«Τον τάισα 10:30 τον γιο μου, τον έβαλα μέσα στην κούνια του έκανα τις δουλειές μου και αυτά. Toν έρεψα καλά». Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που τον κράτησε στην αγκαλιά της, όπως σημείωσε η ίδια στο Mega. «Τον έρεψα καλά, αφού μου έβγαλε και την γουλίτσα του, τον κάθισα 5 – 6 λεπτά στην αγκαλιά μου μήπως θέλει να ρευτεί κι άλλο. Τον έβαλα στην κούνια του, έκανα τις δουλειές μου, μού κάνει ο μεγάλος ο γιος μου: ‘μαμά’ λέει: ‘ο μπέμπης τι έχει;’ και πάω και βλέπω το μωρό μελανιασμένο», συμπληρώνει. Δεν το χωράει ανθρώπινος νους πως εκείνος που εντόπισε πρώτος το άσφυγμο βρέφος ήταν ο 4χρονος αδελφός του, που ξύπνησε τη μητέρα τους για να της πει πως το βρεφάκι ήταν μελανιασμένο. «Χάλια είμαι. Ο γιος μου ο μεγάλος τον ζητάει. Δεν είχε καταλάβει τίποτα, απλά λέμε ότι είναι άρρωστο ακόμα, δεν του είπα τίποτα».

Η θεία του βρέφους διευκρινίζει ότι «η Μαρία το τάισε, το έρεψε, το έβαλε να κοιμηθεί, μετά έκανε κάποιες δουλειές την πήρε και αυτή μετά λίγο ο ύπνος και την ξύπνησε μετά ο γιος της ο άλλος και της λέει: ‘μαμά το μωράκι μελανιάζει’ και σηκώθηκε και το βρήκε έτσι». Όπως περιέγραψε, τα επόμενα λεπτά επικράτησε πανικός, με τη μητέρα να πασχίζει με τεχνητές αναπνοές να επαναφέρει το παιδί της ενώ ήδη είχε καλέσει και το ασθενοφόρο. «Η Μαρία είχε πέσει και κοιμήθηκε γιατί ήταν κουρασμένη, αφού είχε κοιμηθεί και το μωράκι και ξύπνησε και το βρήκε έτσι και κατευθείαν το πήρε αγκαλιά για να μην το δει ο άλλος γιος, έτρεξε κάτω ζήτησε βοήθεια καλέσαν ασθενοφόρο και πήγαμε κάτω», περιέγραψε η θεία του βρέφους.

Συντετριμμένος και ο πατέρας του μωρού περιέγραψε το τηλεφώνημα που έλαβε από τη σύζυγό του. «Εκείνη την ώρα δούλευα σε ένα μαγαζί και για κακή μου τύχη είχα πάει μια παραγγελία και λέω «άντε να πάω να δω τα μωρά» κι εκείνη την ώρα με πήρε τηλέφωνο και ούρλιαζε. Έκλαιγε. Μου λέει ‘έλα γρήγορα στο σπίτι’. Εγώ ήμουν πάνω στη θολούρα εκείνη τη στιγμή. Δεν καταλάβαινα και πολλά. Το μόνο που έκανα είναι που έκλαιγα», λέει.

Οι γιατροί είχαν πέσει από πάνω και έκαναν προσπάθειες ανάνηψης

Το ασθενοφόρο έφτασε μέσα σε λίγα λεπτά και μετέφερε το βρέφος στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Όπως είπε γιατρός που ήταν στο νοσοκομείο, «άκουγα απ’ έξω τις σπαραχτικές κραυγές της μάνας. Ήμουν μπροστά σε όλη τη φάση και στην προσπάθεια ανάνηψης και στη φάση του σπαραγμού απ’ έξω. Ήμουν μπροστά και είδα ένα βρέφος, έβλεπα συναδέλφους οι οποίοι είχαν πέσει από πάνω και έκαναν προσπάθειες ανάνηψης και το οποίο βρέφος ήταν μοβ γιατί προφανώς ήταν άσφυγμο». «Ήταν μαζεμένοι 3-4 γιατροί δηλαδή κάποια στιγμή λέγαμε “απομακρυνθείτε” γιατί είχαμε μαζευτεί όλοι οι συνάδελφοι εκεί πέρα για να προσπαθήσουν. Ήταν ο συνάδελφος της ΜΕΘ, ο διευθυντής των επειγόντων, η παιδίατρος, ήταν οι πάντες», σημείωσε.

Έρευνες για τις συνθήκες θανάτου διεξάγει η Αστυνομία με τις πρώτες ενδείξεις πάντως να δείχνουν ότι το μωρό πέθανε στον ύπνο του πολύ πιθανόν από αναρρόφηση γάλακτος που είχε λάβει νωρίτερα. Η ιατροδικαστική εξέταση που θα γίνει τις επόμενες ώρες θα δείξει τα αίτια του τραγικού γεγονότος.

Πηγή: ethnos.gr