Κουνούπια: 6 τροφές που τα διώχνουν μακριά μας!

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν 6 τρόφιμα που διώχνουν τα κουνούπια μακριά μας. Ποια είναι αυτά;

Μαζί με το καλοκαίρι, τη ζέστη και τον όμορφο ήλιο έρχονται και τα κουνούπια. Πώς να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους ανεπιθύμητους επισκέπτες; Είδαμε, ήδη, 6 πράγματα που μισούν τα κουνούπια, ωστόσο υπάρχει και κάτι άλλο που μπορεί να τα κρατήσει μακριά: η κατανάλωση “μαγικών” τροφίμων και η χρήση τους με έξυπνους τρόπους.

Ποια τρόφιμα είναι οι σύμμαχοί μας σε αυτήν τη μάχη;

Σκόρδο

Κουνούπια: 6 τροφές που τα διώχνουν μακριά μας! 2

Η μυρωδιά του σκόρδου, εκτός από τους δικούς μας ανθρώπους, απωθεί και τα κουνούπια (και ενδεχομένως τα κακά πνεύματα). Αν έχεις απηυδήσει από τον ενοχλητικό τους θόρυβο και τα συνεχόμενα τσιμπήματα τους, τα σκόρδα είναι με το μέρος σου. Δεν έχεις παρά να τα καταναλώσεις.

Γάλα

Κουνούπια: 6 τροφές που τα διώχνουν μακριά μας! 3

Σε περίπτωση που δεν πρόλαβες το τσίμπημα και τώρα υποφέρεις από φαγούρα, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Reader’s digest, μπορείς να ανακατέψεις γάλα με νερό και αλάτι και να το βάλεις επάνω στο δέρμα σου. Η φαγούρα θα μειωθεί και εσύ θα ανακουφιστείς.

Αλάτι

Κουνούπια: 6 τροφές που τα διώχνουν μακριά μας! 4

Αν δεν είσαι φίλος με το γάλα και δεν θέλεις ούτε να το πίνεις, αλλά ούτε και να το βάζεις επάνω σου, τότε οι ειδικοί σου προτείνουν άλλο μείγμα. Ποιο είναι αυτό; Ανακάτεψε νερό με αλάτι και πρόσθεσε λίγο φυτικό έλαιο. Έπειτα μπορείς να το τοποθετήσεις επάνω στο τσίμπημα.

Ελαιόλαδο

Κουνούπια: 6 τροφές που τα διώχνουν μακριά μας! 5

Αν θέλεις να διώξεις τα κουνούπια από το μέρος που βρίσκεσαι, και δεν έχεις εντομοαπωθητικά ή συναφή εργαλεία, τότε σε ένα μπολάκι μπορείς να βάλεις νερό και να στάξεις μερικές κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Μάλιστα μπορείς να αφήσεις το μπολ για όσο καιρό επιθυμείς, αρκεί να αλλάζεις το νερό 2 φορές την εβδομάδα.

Πορτοκάλι, φλούδα λεμονιού και κρεμμύδια

Κουνούπια: 6 τροφές που τα διώχνουν μακριά μας! 6

Φαντάσου ότι κάνεις σκραμπ σώματος, γιατί αυτή η τεχνική είναι λίγο διαφορετική από όλες τις ανωτέρω. Συγκεκριμένα οι ειδικοί προτείνουν πως μία μέθοδος για να κρατήσουμε τα κουνούπια μακριά μας είναι να τρίψουμε επάνω στο σώμα μας φρέσκο πορτοκάλι ή φλούδα λεμονιού. Τα κουνούπια απεχθάνονται τα εσπεριδοειδή. Στο παιχνίδι μπαίνει και το κρεμμύδι. Αν το αντέχεις, μπορείς να το δοκιμάσεις.

Βανίλια

Κουνούπια: 6 τροφές που τα διώχνουν μακριά μας! 7

Σε ποιον δεν αρέσει το άρωμα της βανίλιας; Αν είσαι λάτρης αυτού του αρώματος, τότε οι ειδικοί λένε πως σε ένα φλιτζάνι νερό, μπορείς να αραιώσεις εκχύλισμα βανίλιας (1 κουταλιά της σούπας) και να το απλώσεις επάνω στο δέρμα σου. Σίγουρα η μυρωδιά του θα σε κάνει να νιώσεις ωραία, ενώ παράλληλα θα απωθήσει τα κουνούπια.

Καλή τύχη!

Πηγή

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *