Η Lady Gaga τίμησε τον David Bowie στα Grammys με ένα show που άφησε τους πάντες άφωνους

Η Lady Gaga τίμησε τον David Bowie στα Grammys με ένα show που άφησε τους πάντες άφωνους

Αν υπήρχε κάτι που περιμέναμε όλοι από την χτεσινοβραδινή τελετή των βραβείων Grammy, ακόμα και όσοι δεν ασχολούνται πια με το θεσμό, ήταν η live εμφάνιση της Lady Gaga η οποία, όπως είχε ανακοινώσει εδώ και καιρό η σταρ, θα αποτελούσε φόρο τιμής στον μεγάλο David Bowie.

Το αποτέλεσμα; Ένα φαντασμαγορικό, υπέρλαμπρο, άκρως συγκινητικό show που άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό -ίσως και με κάποια δάκρυα στα μάτια- και απέδειξε για άλλη μια φορά το υπέρμετρο ταλέντο της Gaga.

Μέσα σε λίγα λεπτά η τραγουδίστρια τραγούδησε πολλά από τα μεγάλα hit του Bowie, ενώ ταυτόχρονα άλλαζε το ένα κοστούμι μετά το άλλο, διατηρώντας πάντα με μεγάλη προσοχή την αισθητική και το χαρακτήρα του σπουδαίου καλλιτέχνη.

Ανάμεσα στα κομμάτια που τραγούδησε ήταν τα «Space Oddity», «Changes», «Ziggy Stardust», «Rebel, Rebel», «Let’s Dance» και «Heroes».

Η εμφάνιση της Gaga στα Grammys είχε προγραμματιστεί πριν το θάνατο του David Bowie, η ίδια όμως αποφάσισε να αλλάξει το θέμα του live της και να δημιουργήσει μια συναυλία που θα τιμά τη ζωή και το έργο του θρύλου της μουσικής. Μάλιστα ήταν πολλοί οι καλλιτέχνες που προσέγγισαν τον παραγωγό του show, Ken Ehrlich, για να πάρουν μέρος στο συγκεκριμένο live, όμως ο Ehrlich ήθελε μόνο τη Gaga, επειδή η δουλειά της είναι τόσο άμεσα επηρεασμένη από τον Bowie.

Σε μια συνέντευξη που είχε δώσει η Gaga μέσα στη χρονιά, λίγο πριν το θάνατο του Bowie, είχε εξηγήσει αναλυτικά τι σήμαινε για αυτήν ως καλλιτέχνη ο Λεπτός Λευκός Δούκας.

«Ένιωθα πάντα πως η αίγλη του ήταν κάτι που χρησιμοποιούσε για να στείλει ένα μήνυμα στους ανθρώπους, που ήταν πολύ θεραπευτικό για τις ψυχές τους», είχε πει τότε η Gaga.

Ο γιος του Bowie βέβαια, ο σκηνοθέτης Duncan Jones, είχε διαφορετική άποψη για το live της Gaga, την οποία και εξέφρασε δημόσια μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter, λέγοντας ουσιαστικά πως η όλη εμφάνιση ήταν υπερβολική, μπερδεμένη και έχανε το νόημα.

Πηγή:huffingtonpost.gr