Η Aντζελα Γκερέκου κρατά το πρόωρο μωρό της αγκαλιά – Η συγκινητική φωτογραφία

Κάθε παιδί που γεννιέται πρόωρα, δίνει από τα πρώτα του λεπτά στον κόσμο την πρώτη μεγάλη μάχη του στη ζωή.

Κάποια παιδιά καταφέρνουν να βγουν νικητές, κάποια άλλα όχι. Η 17η Νοεμβρίου είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε αυτά τα παιδιά που ήρθαν στον κόσμο νωρίτερα από ό,τι τα περίμεναν και πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις για να συνεχίσουν να αναπνέουν.

Η Άντζελα Γκερέκου, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, τίμησε με τον δικό της τρόπο την ημέρα και μοιράστηκε δημόσια την εμπειρία της.

Είναι και η ίδια μια μητέρα που έφερε το παιδί της πρόωρα στον κόσμο. Η Μαρία Βοσκοπούλου, κόρη του Τόλη Βοσκόπουλου και της Άντζελας Γκερέκου, ήρθε στη ζωή πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία του τοκετού.

Μια φωτογραφία που βλέπουμε για πρώτη φορά, δείχνει την Μαρία μωρό, στην αγκαλιά της μητέρας της, έξω από την θερμοκοιτίδα.

Η Αντζελα Γκερέκου γράφει και συγκινεί:

«Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα προωρότητας. Αφιερωμένη η φωτογραφία σε όλους τους μικρούς ήρωες και ηρωίδες που παλεύουν για την ζωούλα τους. Σε όλες εσάς που τα μικρά σας ήρθαν πιο νωρίς, θέλω να πω πως δεν πρέπει να χάνετε την πίστη σας ούτε στιγμή. Σε αυτή την φωτογραφία, έξω από την θερμοκοιτίδα, παίρνω αγκαλιά το πρόωρο μωρό μου για πρώτη φορά. Λίγες μέρες μετά, ήρθε στο σπίτι μας γερή και δυνατή».

Η Άντζελα Γκερέκου, με το παράδειγμα της Μαρίας, θέλησε να δώσει δύναμη και πίστη σε όλους τους γονείς που καρδιοχτυπούν για την υγεία των παιδιών τους που ήρθαν πρόωρα στον κόσμο.

Μάρτιος 2003. Η μικρή Μαρία με τους γονείς της, Τόλη Βοσκόπουλο και Άντζελα Γκερέκου στη Κέρκυρα. Η πρώτη εμφάνισή της που καταγράφηκε από τον φωτογραφικό φακό.

Πηγή