H πιο εύκολη Κολοκυθόπιτα που φτιάξατε ποτέ!!!

Υλικά

  • 1 πακέτο  φύλλα για πίτα
  • 1 κιλο γλυκιά κολοκύθα τριμμένη και σουρωμένη
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 12 κ.γ. ζάχαρη
  • καρυδόψιχα, φυλοκομμένη
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε στον τριφτή την κολοκύθα και μετά με μια πετσέτα την σουρώνουμε για να φύγουν τα υγρά της.
  • Βάζουμε την κολοκύθα σε μέτρια φωτιά και την σοτάρουμε για 10 λεπτά
  • Την βγάζουμε από την φωτιά και την τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  • Όταν κρυώσει η κολοκύθα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά με τα χέρια μας.
  • Παίρνουμε το φύλλο και το ανοίγουμε κάθε ένα φύλλο το λαδώνουμε και βάζουμε κατά μήκος της μακριάς πλευράς του φύλλου μια ποσότητα από την γέμιση

  • Τυλίγουμε το φύλλο σε ρόλο και το τοποθετούμε στο κέντρο του ταψιού μας.(το ταψί να είναι λαδωμένο). συνεχίζουμε έτσι και με τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι να γεμίσει το ταψί
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα για 45 λεπτά περίπου.
  • Πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη

Συνταγή Αναστασιά Τ. για το idiva.gr