Οργή στην Κίνα για τη γυναίκα που πέθανε εγκλωβισμένη σε ασανσέρ για 30 ημέρες

Οργή στην Κίνα για τη γυναίκα που πέθανε εγκλωβισμένη σε ασανσέρ για 30 ημέρες

Υπό κράτηση τελούν οι υπάλληλοι συντήρησης του κτιρίου μετά την μακάβρια ανακάλυψη της σορού μιας γυναίκας που άφησε την τελευταία της πνοή εγκλωβισμένη μέσα σε ασανσέρ για 30 ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής διοίκησης της επαρχίας Γκαολίνγκ της βορειοδυτικής Κίνας δύο συντηρητές έκλεισαν την κεντρική παροχή ρεύματος του κτιρίου στις 30 Ιανουαρίου για να επιδιορθώσουν μια βλάβη. Έφυγαν χωρίς να ελέγξουν αν βρισκόταν κάποιος ένοικος της πολυκατοικίας μέσα στον ανελκυστήρα. Μάλιστα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, έφυγαν για διακοπές.

Το συνεργείο συντήρησης του κτιρίου επέστρεψε στις 1 Μαρτίου και τότε ανακαλύφθηκε η σορός της άτυχης γυναίκας. Πρόκειται για μια 43χρονη γυναίκα, ένοικο του κτιρίου που ζούσε μόνη της. Οι ερευνητές είπαν ότι τα χέρια της γυναίκας ήταν παραμορφωμένα εξαιτίας των προσπαθειών της να ανοίξει τις πόρτες του ασανσέρ. Τοπικές αρχές ανέφεραν ότι ο θάνατός της προκλήθηκε από αμέλεια σε περίπτωση ακούσιας ανθρωποκτονίας.

Η είδηση του θανάτου συγκλόνισε την κοινή γνώμη και έγινε αφορμή για έντονη συζήτηση και κριτική στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα πλημμελή μέτρα ασφαλείας στη χώρα.