Γνωρίζετε πως η Ροδάνθη του Survivor είναι εγγονή πασίγνωστου εφοπλιστ

Η Ροδάνθη, μπορεί να μην έχει δώσει ποτέ δικαιώματα, όμως… η ιστορία πίσω από το όνομα της και το οικογενειακό της δέντρο έχουν απασχολήσει όχι μόνο, εσάς αυτή την στιγμή που διαβάζετε αυτό το άρθρο, αλλά στο παρελθόν απασχόλησαν και ολόκληρη την Ελλάδα…

Η Ροδάνθη Καπάρου , λοιπόν, όπως επισημαίνουν οι πληροφορίες του Youweekly.gr είναι εγγονή του τεράστιου εφοπλιστή Μάκη Αγούδημου που απασχόλησε τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές και η ιστορία του αλλά και τα σκάνδαλα του απασχολούσαν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων!

Οι παλαιότεροι σίγουρα θα ξέρετε ποιος είναι ο Μάκης Αγούδημος! Ένα Κεφαλονίτης, πλοιοκτίτης, από τους μεγαλύτερους εφοπλιστές που έχουν περάσει, ο οποίος ωστόσο δυστυχώς ναυάγησε από τα πολλά χρέη και αναγκάστηκε να φύγει στην Αμερική καταστρέφοντας αυτή την αυτοκρατορία χρημάτων που είχε χτίσει!

Ο Μάκης Αγούδημος ο ιδιοκτήτης των επιβατιγών πλοίων «GA Ferries», στις εποχές δόξας του, αφού ήταν το παιδί (όπως τον έλεγε) του Ανδρέα Παπανδρέου, αγόραζε το ένα πλοίο μετά το άλλο και σε όλα έδινε το όνομα των αγαπημένων του προσώπων! Το 1988 αγοράζει άλλα δύο πλοία, μεταξύ του στόλου πλοίων που είχε, αφότου εξασφάλισε δύο ακόμη άδειες σκοπιμότητας. Στο ένα δίνει το όνομα της συζύγου του, Ροδάνθης, της γιαγιάς δηλαδή της Ροδάνθης Καπάρου που από εκείνη πήρε το όνομα και στο άλλο της δεύτερης κόρης του, της Δήμητρας. Βέβαια το 2011 το «Ροδάνθη» κατασχέθηκε για χρέη, ενώ το 2012 πουλήθηκε γα παλιοσίδερα στην Τουρκία.

Λίγα λόγια για το Μάκη Αγούδημο:

Στην ερώτηση αν ένας ναύτης μπορεί να γίνει κάποτε πλοιοκτήτης, η απάντηση ακούει στο όνομα Γεράσιμος Αγούδημος. Ο καπετάν Μάκης άρχισε την καριέρα του από ναύτης σε πλοία που έκαναν ταξίδια στη Μεσόγειο για να φτάσει να γίνει καπετάνιος και αργότερα πλοιοκτήτης. Μπορεί να έγινε γνωστός λόγω της ακτοπλοΐας, η εφοπλιστική του πορεία όμως άρχισε με φορτηγά πλοία το 1967, ενώ ο μύθος τον θέλει να έχει πουλήσει και να έχει αγοράσει μέχρι την ηχηρή πτώση του περισσότερα από 250 πλοία.

Ο Κεφαλλονίτης εφοπλιστής με το τριαντάφυλλο στο πέτο και το all time classic πούρο κατάφερε με κάποια περιστατικά να μείνει αξέχαστος σε υπουργούς και γραμματείς. Σε πολλούς ειδήμονες του ναυτιλιακού ρεπορτάζ η σκηνή με πρωταγωνιστές τον καπετάν Μάκη, τον τότε υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Σταύρο Σουμάκη και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Θανάση Τσουροπλή έχει μείνει αξέχαστη.

Σε μια αίθουσα όπου υπήρχαν πολλοί δημοσιογράφοι ο Αγούδημος δεν άφηνε άνθρωπο να μιλήσει, φλομώνοντας παράλληλα την αίθουσα με τον καπνό που έβγαινε από το πούρο του. Οταν κάποια στιγμή ο Τσουροπλής δεν άντεξε άλλο την εν λόγω συμπεριφορά, του είπε: «Μα καλά, κύριε Αγούδημε, πώς την έχετε δει, τι είστε;».

Ο καπετάν Μάκης, τραβώντας μια ρουφηξιά από το πούρο του, έσκυψε και είπε με βαριά φωνή αφήνοντας τον καπνό να κατευθυνθεί προς το πρόσωπο του εμβρόντητου γενικού: «Πλοιοκτήτης»! Ετερη κόντρα του που έχει γράψει ιστορία είναι αυτή που είχε με τον μακαρίτη Παντελή Σφηνιά, όταν είχε καλέσει τους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στην οποία καυτηρίασε την επέλαση του επιχειρηματία-ακτοπλόου που αγόραζε τις ακτοπλοϊκές για να δημιουργήσει έναν μεγάλο όμιλο. Η ατάκα του «ζούγκλα έχουμε γίνει» έγινε πρωτοσέλιδο σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες προκαλώντας την αντίδραση του Σφηνιά, που δεν το άφησε να περάσει έτσι.

Πηγή

loading...
[fbcomments]