Γιατί ασπρίζουν τα μαλλιά μας; Υπάρχει ένα φυσικό «καλλυντικό» που κάνει θαύματα

Γιατί ασπρίζουν τα μαλλιά μας;

Γιατί μεγαλώνουμε, λένε οι ειδικοί, και χάνουν μελανίνη, τη χρωστική ουσία που ανάλογα με την ποσότητά της στα κύτταρα της τρίχας δημιουργεί και το αποτέλεσμα.

Λογικό. Μεγαλώνουμε, μειώνεται η μελανίνη και ασπρίζουμε. Στα 20 όμως δεν ακούγεται και τόσο λογικό. Άρα υπάρχουν και άλλοι λόγοι. Κληρονομικότητα, άγχος, έλλειψη βιταμίνης Β12, αναιμία και κάπνισμα. Ένας απ’ όλους φτάνει.

Συνεπώς ο κανόνας που λέει ότι ασπρίζουν τα μαλλιά κοντά στα 40 έχει και αρκετές εξαιρέσεις.

Έχει όμως και λύσεις. Πέρα από τις βαφές, που ξεκινάμε από μικρές γιατί μας αρέσει να πειραματιζόμαστε, να αλλάζουμε, να δημιουργούμε, να εντυπωσιάζουμε, υπάρχει ένας εντελώς φυσικός τρόπος ο οποίος εφαρμόζεται με συνήθως καλά αποτελέσματα. Προϋπόθεση η τρίχα να είναι φυσική, δλδ. άβαφη, δλδ. η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.

Το φυσικό αυτό καλλυντικό δεν είναι άλλο από τις πατάτες και συγκεκριμένα τις φλούδες τους. Δείτε πώς να φτιάξετε το μαγικό φίλτρο (προσοχή δεν πίνεται) στο παρακάτω video.

Μερικές χρήσιμα tips

• Αν σου αρέσει το λευκό στα μαλλιά σου να ξέρεις ότι από τη στιγμή που θα εμφανιστούν οι πρώτες τρίχες θα πρέπει να περιμένεις πάνω κάτω 10 χρόνια για να ολοκληρωθεί το τοπίο.

• Η κάθε τρίχα φυτρώνει από το θύλακά της αρκετό καιρό πριν γίνει αντιληπτή, άρα δεν ασπρίζεις σε μια νύχτα.

• Χρήσιμη πληροφορία: Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας ακόμα λόγος που μπορεί να ασπρίσουν τα μαλλιά μας είναι κάποια λοίμωξη. Καλό είναι, αν δείτε κάποια απότομη αλλαγή, να επισκεφτείτε πριν απ’ όλα κι όλους ένα γιατρό. Ας είμαστε σίγουρες, κορίτσια.

• Η σωστή διατροφή πάντα βοηθάει.

Αυτό το ξέρεις;

Το λευκό είναι στη μόδα.

Aν έχεις άσπρες τρίχες, φέτος είναι η χρονιά σου. Και πέρυσι, μη σου πω.

Απόλαυσέ το.

giati-asprizoun-ta-m__1 giati-asprizoun-ta-m__2 giati-asprizoun-ta-m__3 giati-asprizoun-ta-m__4

Πηγή: athensvoice.gr