Frozen Yogurt ένα εύκολο, ελαφρύ και δροσερό γλυκάκι

 Υλικά

  • 1 κονσέρβα ανανά σε φέτες
  • 2 φακελάκια ζελέ ανανά
  • 1 μέτριο γιαούρτι Total στραγγιστό
  • λίγη άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Σουρώνω τον ανανά καλά και κόβω σε μικρά κομματάκια, κρατάω το σιρόπι για να φτιάξω τον ζελέ.

Σε δυο ποτηριά βραστό νερό διαλύω τον ζελέ και ρίχνω μετά το σιρόπι που έχω κρατήσει από τη κονσέρβα, ανακατεύω και αφήνω λίγο να γίνει χλιαρό.

Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύω με σύρμα (αυγοδάρτη) το γιαούρτι με άχνη ανάλογος πόσο γλυκο το θέλουμε, λίγη λίγη την άχνη για να το φέρουμε στα γούστα μας τη γλυκά, ρίχνουμε το ζελέ μέσα λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα και τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια ανανά, αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα χαλβά και το αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει καλα.

Μπορούμε να το φτιάξουμε και με άλλη γεύση π.χ με φράουλα ή κεράσι.

Μυρσινη Τζανη

Πηγή