Φιλαριστά μαλλιά: Φοβερές ιδέες για σαγηνευτικά κουρέματα και χτενίσματα

Αν σκέφτεστε να αλλάξετε κούρεμα στα μαλλιά σας, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε την κορυφαία τάση της εποχής, τα layers. Πρόκειται για ένα διαχρονικό γυναικείο κούρεμα με το γνωστό φιλάρισμα που ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες. Το κόψιμο με επίπεδα δείχνει εντυπωσιακό τόσο σε κοντά και μεσαία, όσο και σε μακριά μαλλιά.

Μάλιστα κάνοντας τα μαλλιά σας φιλαριστά δεν είναι ανάγκη να μειώσετε ουσιαστικά το μήκος τους, αφού μπορείτε να το διατηρήσετε κάνοντας τα όμως να φαίνονται πιο κοντά. Έτσι η αλλαγή δεν θα είναι ριζική, όπως για παράδειγμα αν κόψετε τα μακριά μαλλιά σας κοντά.

Τι είναι αυτό που κάνει τα φιλαριστά μαλλιά μια καταπληκτική επιλογή;

Ένας από τους βασικούς λόγους για να επιλέξετε ένα γυναικείο κούρεμα με φιλαριστά μαλλιά είναι η φρεσκάδα που αποπνέει και το γεγονός πως κάνει μια γυναίκα να δείχνει νεότερη. Εξίσου όμως σημαντικό είναι και το γεγονός πως ένα κούρεμα με επίπεδα, προσθέτει κίνηση και όγκο στα μαλλιά, αφαιρώντας βάρος από τις άκρες. Γι’ αυτό άλλωστε το φιλάρισμα συνίσταται στα λεπτά, σγουρά ή μακριά μαλλιά.

Αν βέβαια έχετε επιλέξει να κάνετε ένα φιλαριστό κοντό κούρεμα, τότε και πάλι μπορείτε να επωφεληθείτε από το όμορφο αυτό εφέ κίνησης και όγκου. Έτσι αποφεύγετε να κάνετε τα μαλλιά σας να φαίνονται άχαρα, ειδικά όταν δεν τα έχετε φτιάξει με ζελέ, πηλό και άλλα προϊόντα styling.

Από την άλλη μεριά, τα φιλαριστά σγουρά μαλλιά μειώνουν το βάρος από τις άκρες, κάνοντας έτσι τις μπούκλες να διατηρούνται πιο καλοσχηματισμένες. Αντίστοιχα, τα φιλαριστά κουρέματα για λεπτά, μεσαία ή μακριά μαλλιά κάνουν πιο ανάλαφρο και αέρινο το αποτέλεσμα ενός χτενίσματος.

Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε αν έχετε λεπτή τρίχα είναι το μέγεθος του φιλαρίσματος, προκειμένου να μην φαίνονται λίγα τα μαλλιά σας. Αποφύγετε λοιπόν το έντονο φιλάρισμα, δηλαδή τα long layers, που φτάνουν σχεδόν μέχρι τις ρίζες. Αντ’ αυτού, δημιουργήστε ένα χαμηλό φιλάρισμα κάνοντας αραίωμα στις άκρες, είτε ένα φιλαριστό κούρεμα με φράντζα ή μύτες που πλαισιώνουν το πρόσωπο.

Μάλιστα η κίνηση που αποδίδει το κούρεμα των μαλλιών σε επίπεδα, δίνει τη δυνατότητα για περισσότερες εντυπωσιακές εμφανίσεις με χτενίσματα κάθε είδους. Είτε δοκιμάσετε να κάνετε μπούκλες, ή μια απλή αλογοουρά, το φιλάρισμα θα προσθέσει στα μαλλιά σας μια ενδιαφέρουσα και σαγηνευτική όψη.

Ποιο είναι το ιδανικό κούρεμα με φιλάρισμα για κάθε πρόσωπο:

Αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο, η επιλογή ενός κουρέματος με μακριά φιλαριστά μαλλιά είναι ιδανική. Θα δώσει στυλ, κίνηση και όγκο στα μαλλιά, μειώνοντας παράλληλα την στρογγυλάδα του προσώπου. Δοκιμάστε λοιπόν κουρέματα φιλαριστά με μύτες που ξεκινούν στο ύψος του πηγουνιού. Έτσι, όχι μόνο επιμηκύνετε το σχήμα του προσώπου σας, αλλά τα χαρακτηριστικά σας φαίνονται πιο κολακευτικά.

Σε περίπτωση που το πρόσωπο σας έχει σχήμα οβάλ, τότε έχετε περισσότερες επιλογές για εντυπωσιακά layers. Μπορείτε για παράδειγμα να κάνετε ένα κούρεμα με κοντά φιλαριστά μαλλιά. Κόβοντας τα σε ένα μήκος πάνω από τον ώμο, για παράδειγμα καρέ ή μεσαίου μήκους, μπορείτε να αναδείξετε τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Ενδιαφέρουσα επιλογή αποτελούν και τα φιλαριστά κουρέματα με μύτες ή φράντζα, όπως και τα μακριά μαλλιά με φιλάρισμα που να ξεκινάει από το ύψος του χαρακτηριστικού του προσώπου σας που θέλετε να τονίσετε.

Τέλος, οι γυναίκες με τετράγωνο σχήμα προσώπου ή καρδιάς, χρειάζονται ένα κούρεμα με επίπεδα που θα απαλύνει τις έντονες γωνίες. Κάνοντας λοιπόν έντονο φιλάρισμα σε μακριά, μεσαία ή κοντά μαλλιά, μπορείτε να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν μάλιστα το χτενίσετε με γυρισμένες τις άκρες προς τα έξω, τότε το εφέ είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Οι κορυφαίες επιλογές στα φιλαριστά κουρέματα:

Φιλαριστά κοντά κουρέματα:Σκέφτεστε να κόψετε τα μαλλιά σας κοντά – αγορίστικα, τότε ένα φιλαριστό pixie είναι ότι πρέπει. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο styling. Απλά σηκωθείτε από το κρεβάτι και έτοιμη!

Κουρέματα καρέ φιλαριστά: Είναι ιδανικό για τις γυναίκες με λεπτή τρίχα. Ωστόσο, μπορεί να δείχνει εκθαμβωτικό σε κάθε τύπο μαλλιών, προσθέτοντας όγκο, κίνηση και δομή σε κάθε χτένισμα.

Φιλαριστά κουρέματα μεσαίου μήκους: Όπως το κοντό, έτσι και το μακρύ καρέ, το οποίο έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες. Εξάλλου κάνοντας μαλλιά μέχρι τον ώμο δεν χρειάζεται να κόψετε πολύ το μήκος τους για να δημιουργήσετε ένα μοντέρνο κούρεμα.

Messy shag: Πρόκειται για ένα ανέμελο και ροκ style φιλαριστό κούρεμα με διαχρονική αξία, που αφήνει το περιθώριο να διατηρήσετε το μήκος των μαλλιών σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε επίπεδα.

Κούρεμα με φιλαριστά μαλλιά και μακριά φράντζα: Η επιλογή της δημιουργίας μακριάς φράντζας στα μαλλιά δεν αποτελεί κίνηση μεγάλου ρίσκου, αλλά μπορεί να μετατρέψει πλήρως την εμφάνιση σας. Αν λοιπόν σκέφτεστε να κόψετε αφέλειες στα μαλλιά σας αλλά διστάζετε, το συγκεκριμένο κούρεμα είναι ιδανικό.

Φιλαριστά κουρέματα για σγουρά μαλλιά: Αν τα μαλλιά σας είναι φυσικά σγουρά, τότε η επιλογή να κόψετε επίπεδα είναι must. Όχι μόνο θα προσθέσει κίνηση στα μαλλιά, αλλά θα ελαφρύνει το κεφάλι σας και θα κάνει τις μπούκλες σας καλοσχηματισμένες.

Εντυπωσιακά χτενίσματα για φιλαριστά κουρέματα:

Τα φιλαριστά μαλλιά είναι εκθαμβωτικά όπως κι αν χτενιστούν. Δημιουργώντας μπούκλες ή κυματιστά φιλαριστά μαλλιά θα πετύχετε ένα όμορφο ανάλαφρο χτένισμα με υπέροχη κίνηση.

Από την άλλη μεριά, τα ίσια φιλαριστά μαλλιά είναι εξίσου εντυπωσιακά, αρκεί το κούρεμα να έχει γίνει σωστά. Οι άκρες των μαλλιών φαίνονται πολύ ωραίες, συνθέτοντας ένα μοντέρνο και στυλάτο χτένισμα.

Όσον αφορά όμως τα πιασμένα μαλλιά ψηλά τόσο σε κότσους, όσο και σε αλογοουρές, το φιλαριστό μαλλί μπορεί να κάνει τα πράγματα λιγάκι περίπλοκα. Ανάλογα με το μήκος των επιπέδων μπορεί κάποιες τούφες να μην πιάνονται και να πετάνε. Αυτό βέβαια αντιμετωπίζεται εύκολα με λίγη λακ ή στερεώνοντας τα με τσιμπιδάκια.

Δείτε παρακάτω μια σειρά από χτενίσματα για φιλαριστά μαλλιά και πάρτε ιδέες!

Hairstyles για κοντά μαλλιά με φιλάρισμα:

Χτενίσματα για μεσαίου μήκους φιλαριστά κουρέματα:

Προτάσεις χτενισμάτων για μακριά μαλλιά με φιλάρισμα:

Πηγή