Φαλάφελ με σως ταχίνι από τον Βασίλη Καλλίδη

Υλικά

  • 500 γρ. ρεβύθια
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 3-4 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1/2 κ. γλ. σόδα του φαγητού
  • χυμό απο 1/2 λεμόνι
  • αλάτι και πιπέρι

Για τη σως:

  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο  ψιλοκομμένη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα ρεβύθια να μουλιάσουν από το βράδυ σε χλιαρό νερό και μετά τα αλέθουμε στο μιξεράκι μέχρι να γίνουν πολτός.
  2. Μαζί με τα ρεβύθια αλέθουμε και τα κρεμμύδια.
  3. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε απαλά.
  4. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο.
  5. Χτυπάμε στο πολυμιξεράκι τα υλικά της σως για ένα λεπτό περίπου και τη σερβίρουμε πλάι στα φαλάφελ.

Δείτε το βίντεο

idiva.gr

loading...
[fbcomments]