Εύκολες και έξυπνες συμβουλές για να “σώσετε” τα ρούχα σας

 1.Εξαφανίστε τη μυρωδιά της  μούχλας από τις πετσέτες σας

Πλύνατε τις πετσέτες αλλά ξεχάσατε να τις βγάλετε εγκαίρως από το κάδο του πλυντηρίου με αποτέλεσμα να παραμείνουν νοτισμένες και να μυρίζουν δυσάρεστα; Έχει συμβεί σε όλους μας και δυστυχώς η μυρωδιά δεν φεύγει με τίποτα.

Σας έχουμε τη λύση: Πλύντε ξανά τις πετσέτες σε ζεστό νερό με ένα φλιτζάνι ξύδι και χωρίς απορρυπαντικό. Αν εξακολουθούν να μυρίζουν, πλύνετε και πάλι σε ζεστό νερό με 1/2 φλιτζάνι μαγειρικής σόδας. Μετά από αυτές τις δύο πλύσεις, ως δια μαγείας η μυρωδιά της μούχλας θα εξαφανιστεί.

2. Επαναφέρετε τα μάλλινα που «μπήκαν» στο πλύσιμο

 Γεμίστε μια λεκάνη με χλιαρό νερό, ρίξτε δύο κουταλιές της σούπας παιδικού σαμπουάν και ανακατέψτε ελαφρά με το χέρι σας.

Τοποθετήστε το (προσωρινά) κατεστραμμένο πουλόβερ μέσα.

Αφήστε το νερό να μουλιάσει το μάλλινο για 15 περίπου λεπτά, ούτω ώστε οι ίνες του υφάσματος να απορροφήσουν το βρεφικό σαμπουάν αργά.

Προσοχή: Πρέπει και πάλι να αποφύγετε… ζουλήγματα και στύψιμο!

4. Ξεφορτωθείτε τις μυρωδιές του πλυντηρίου

Ακόμη και οι επιμελέστερες νοικοκυρές, ξεχνούν καμιά φορά ότι οι ηλεκτρικές συσκευές χρειάζονται καθάρισμα. Η δυσάρεστη μυρωδιά που “πιάνετε” ως μαμά-νοικοκυρά-λαγωνικό, όταν ανοίγετε το πλυντήριό σας, δεν είναι ιδέα σας! Ο κάδος του πλυντηρίου σας -και όχι μόνο- έχει σίγουρα ανάγκη από… περιποίηση, αφού τείνει να μαζεύει υγρασία.

Πώς να καθαρίσετε τον κάδο του πλυντηρίου

Μπορείτε να απολυμάνετε τον κάδο του πλυντηρίου χρησιμοποιώντας απλά απορρυπαντικό. Επιλέξτε ένα πρόγραμμα υψηλής θερμοκρασίας και αφήστε το πλυντήριο να πραγματοποιήσει την πλύση κανονικά χωρίς καθόλου ρούχα στον κάδο.

Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε ξύδι, που είναι φυσικό και φτηνό απολυμαντικό. Θέστε το πλυντήριο σε λειτουργία (σε πρόγραμμα των 90 περίπου βαθμών, ώστε να εξολοθρεύσετε τα μικρόβια). Όταν ο κάδος γεμίσει νερό, βάλτε δύο κούπες λευκό ξίδι στη θήκη του απορρυπαντικού και αφήστε το οικολογικό καθαριστικό να κάνει για ‘σας τη βρωμοδουλειά! Μπορείτε επίσης να περάσετε την επιφάνεια του κάδου με ένα πανάκι βουτηγμένο σε ξύδι. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να κάνετε μια πλύση με σκέτο νερό στο τέλος, για να απομακρυνθεί η μυρωδιά του ξιδιού.

Τέλος, η χρήση μαγειρικής σόδας (σε ποσότητα αντίστοιχη του απορρυπαντικού) θα απομακρύνει άλατα και δυσάρεστες μυρωδιές. Και σε αυτή την περίπτωση ηδιαδικασία είναι η ίδια: πλύση σε υψηλή θερμοκρασία – σόδα στη θήκη του απορρυπαντικού – πλύσιμο και στράγγιγμα – ξέπλυμα στο ίδιο πρόγραμμα με σκέτο νεράκι.

Πώς να καθαρίσετε τις θήκες

Σε ένα κουβά ή σε μια λεκάνη, βάλτε καυτό, καθαρό νερό. Αφαιρέστε τις θήκες για το μαλακτικό και το απορρυπαντικό και αφήστε τις να μουλιάσουν για περίπου 15 λεπτά. Βγάλτε τις από το νερό και τρίψτε τις καλά με ένα καθαριστικό σπρέι, για να απομακρύνετε λεκέδες, άλατα και μυρωδιές. Σκουπίστε καλά με απορροφητικό χαρτί ή μια καθαρή πετσέτα και τοποθετήστε ξανά τις (πεντακάθαρες) θήκες στη θέση τους!

Πώς να καθαρίσετε το λάστιχο

Σε μια μικρή λεκάνη, φτιάξτε ένα απολυμαντικό μίγμα από υγρό λευκαντικό (περίπου ένα φλιτζάνι αρκεί) και ζεστό νερό (500 περίπου ml). Μουλιάστε ένα πανάκι ή μια πετσέτα και περάστε το λάστιχο τρίβοντάς το καλά! Μπορείτε να το ξεπλύνετε χρησιμοποιώντας μια νωπή πετσέτα ή ένα βιτέξ.

loading...

Αφήστε το σχόλιό σας

comments