DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ!! 100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Υλικά

  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 ποτήρι της ρακής γάλα (σφηνάκι)
  • 1 ποτήρι της ρακής λάδι (σφηνάκι)
  • 1 κσ ζάχαρη
  • 1 κγ αλάτι
  • 1 βανίλια ( εγώ βάζω 2 επειδή λατρεύω την βανίλια)
  • 1 αυγό ( εγώ βάζω 2 επειδή γίνονται αφρός)
  • 1 φακελάκι μαγιά..
  • αλεύρι όσο πάρει….600 με 700 γρ…για όλες τις χρίσεις

Το ποτηράκι της ρακής μπορεί να μετρηθεί ως 20 γρ!!

Εκτέλεση

Ανακατεβουμε ολα τα υλικα μαζι εκτος απο το αλευρι σε ενα μεγαλο μπολ και το αφηνουμε για 2-3 λεπτα, προσθετουμε το αλευρι και ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια ζυμη σαν του ψωμιου (οχι πιο σκληρη αλλα ουτε πιο μαλακη, να μην κολλαει στα χερια) Για να μην περιμενω πολυ ωρα, αναβω το φουρνο μου στους 50 βαθμους και αφηνω τη ζυμη μου σκεπασμενη με μια μεμβρανη για 15-20 λεπτα. Ζυμωνω τη ζυμη μου να ξεφουσκωσει και κανω κουλουρακια ( επιλεγουμε εμεις ποσο μικρα η ποσο μεγαλα τα θελουμε) Σε ενα ταψι βαζουμε μια λαδοκολλα και πανω στη λαδοκολλα πασπαλιζω λιγο αλευρι, ετσι δεν προκειτε να μου κολισουν ποτε Τα βαζω παλι στο φουρνω στους 50 και παλι και τα αφηνω για αλλα 10-15 λεπτα Εγω εκανα τα μισα σκετα κουλουρια και τα αλλα μισα τα γεμισα με μερεντα (εκανα τη ζυμη μου μια μπαλιτσα και στη μεση εβαλα μερεντα….εκλεισα τη μπαλιτσα μου καλα και στο ταψι πανω σε λαδοκολλα εκανα την ιδια διαδικασια.!!

ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσάφι χρώμα και τα πασπαλίζουμε αμέσως στη ζάχαρη για να κολλήσει.

100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Στο φούρνο θα έχετε αποτυχία!!

Gogo Samiou

Πηγή