πολυέλαιο

DIY: Πώς Να Φτιάξετε Βήμα-Βήμα ένα Σούπερ Πολυτελές Αντικείμενο για το Σπίτ

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να φτιάξετε μόνοι σας έναν υπέροχο πολυέλαιο χρησιμοποιώντας απλά και οικονομικά υλικά που ίσως έχετε ήδη στο σπίτι σας; Σήμερα σας έχουμε βήμα-βήμα όλες τις οδηγίες για να δημιουργήσετε ένα πολύ όμορφο πολυέλαιο και να βάλετε στο σπίτι σας την τελευταία τάση της μόδας.

Τι θα χρειαστείτε Για να φτιάξετε τον συγκεκριμένο πολυέλαιο θα χρειαστείτε 18 άδεια βαζάκια μαρμελάδας ή γυάλινα βαζάκια για κεριά . Θα χρειαστείτε επίσης πετονιά ή σχοινί, 1 ειδικό γατζάκι (carabiner) το οποίο θα βρείτε σε καταστήματα που πουλάνε εργαλεία, 18 κεριά ρεσώ, μια στρογγυλή σχάρα (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη σπιτιού ή με φωτιστικά), σύρμα και γαντζάκια τύπου S

πολυέλαιο

Αντί για τα συγκεκριμένα βαζάκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και απλά βαζάκια μαρμελάδας στα οποία θα δέσετε το σχοινί στο πάνω μέρος τους.

Βήμα 1ο Επιλέξτε το χρώμα του σχοινιού με το οποίο θα φτιάξετε τον πολυέλαιο. Κόψτε σχοινιά σε 3 διαφορετικά μήκη για να κρεμάσετε τα βαζάκια σε διαφορετικά ύψη.

Βήμα 2ο Δέστε κάθε σχοινάκι σε διαφορετικό γαντζάκι τύπου S και μετά δέστε την άλλη άκρη του σχοινιού στα βαζάκια σας. Όταν κρεμάσετε τα σχοινιά από τα γατζάκια φροντίστε να χρησιμοποιήσετε κυρίως τα πιο μικρά σχοινιά, έπειτα τα λίγο πιο μακριά και τέλος τα πιο μακριά ώστε να σχηματιστεί εικονικά μια ανάποδη πυραμίδα, όπως είναι συνήθως το σχήμα των πολυελαίων.

πολυέλαιο

Αγοράστε μια στρογγυλή σχάρα σαν αυτή της εικόνας. Αν θέλετε μπορείτε να τη βάψετε σε ό,τι απόχρωση θέλετε.

Βήμα 3ο Προετοιμάστε τη σχάρα, βάζοντας σε 4 γωνίες της από ένα σύρμα ή 4 αλυσίδες. Ενώστε όλα τα σύρματα μαζί σε ένα ειδικό γατζάκι (carabiner).

πολυέλαιο

Βάλτε στις 4 άκρες της σχάρας 4 αλυσίδες ή σύρματα που θα καταλήγουν όλα μαζί σε ένα γάντζο carabiner.

Βήμα 4ο Τοποθετήστε όλα τα γαντζάκια τύπου S, πάνω στα οποία έχετε δέσει τα σχοινιά με τα βαζάκια, πάνω στη σχάρα.

πολυέλαιο

Για να κρεμάσετε τον πολυέλαιο στο ταβάνι σας θα χρειαστείτε μια ταβανόπροκα που καταλήγει σε γάντζο.

Βήμα 5ο Κρεμάστε τον πολυέλαιο στο ταβάνι σας χρησιμοποιώντας μια ταβανόπροκα που καταλήγει σε γάντζο. Περάστε μέσα στον γάντζο το carabiner και ο πολυέλαιός σας είναι έτοιμος.

πολυέλαιο

Ο πολυέλαιός σας στο τέλος θα φαίνεται όπως στη φωτογραφία.

Βήμα 6ο Τοποθετήστε μέσα σε κάθε βαζάκι ένα ρεσώ.

Κάθε φορά που έχετε καλεσμένους ή ένα πιο επίσημο ή ρομαντικό γεύμα θα μπορείτε να ανάβετε τα ρεσώ και να απολαμβάνετε το δείπνο σας υπό το φως των κεριών.

πολυέλαιο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παραπάνω βαζάκια με διαφορετικούς τρόπους μέσα στο σπίτι σας. Δείτε, για παράδειγμα, αυτή την όμορφη κατασκευή, πάνω σε ένα κλαδί δέντρου.

Πηγή