Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ένοχοι για κακούργημα ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης – Αθώοι οι αστυνομικοί - Idiva.gr

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ένοχοι για κακούργημα ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης – Αθώοι οι αστυνομικοί

Ένταση κατά την ανακοίνωση της απόφασης. «Ντροπή, ξεφτίλες…» φώναζαν μέλη της οικογένειάς του. Παρούσα και η Μάγδα Φύσσα.

Ένοχοι για κακούργημα κρίθηκαν ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλάδστωνος το Σεπτέμβριο του 2018.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε, παράλληλα, την αθώωση των τεσσάρων αστυνομικών που εμπλέκονταν στην υπόθεση.

Ύστερα από μία διάσκεψη περίπου 3 ωρών, τακτικοί δικαστές και ένορκοι έκριναν -κατά πλειοψηφία- ότι οι δύο άνδρες θα πρέπει να καταδικαστούν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία.

Η απόφαση για τους αστυνομικούς ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, σύμφωνα με το ert.gr.

Αυτή την ώρα το δικαστήριο συνεδριάζει σχετικά με τις ποινές στους δύο καταδικασθέντες αλλά και την πιθανή αναγνώριση τυχόν ελαφρυντικών.

Η απόφαση, να σημειωθεί, είναι σε συμφωνία με την εισαγγελική πρόταση του Σωτήρη Μπουγιούκου.

Ένταση στη δίκη

Το «παρών» στη δίκη έδινε και η μητέρα του Παύλου ΦύσσαΜάγδα, για να δηλώσει τη συμπαράστασή της στην οικογένειά του 33χρονου ακτιβιστή.

Κατά την ανακοίνωση της αθώωσης των αστυνομικών επικράτησε ένταση στην αίθουσα και ακουστήκαν φωνές, τόσο από την οικογένεια Κωστόπουλου, όσο και από τη Μάγδα Φύσσα. «Ντροπή, ξεφτίλες».

Πηγή: lifo.gr