Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με μαρμελάδα!

Μια πεντανόστιμη συνταγή που την κάνω κάθε Χριστούγεννα.

Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!!!

Υλικά συνταγής

  • 350 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη για τη ζύμη
  • Μαρμελάδα βερίκοκο ή φράουλα
  • 200 γρ. μαργαρίνη
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Ασπράδι από 1 αβγό
  • 1 φακελάκι  Βανιλέτα
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάτε το μαργατίνη με τη ζάχαρη και το ασπράδι στο μίξερ ώσπου να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε το αλάτι ,τη βανίλια και το αλεύρι, ζυμώνετε  τη ζύμη καλά και  την αφήνετε  σκεπασμένη σε δροσερό μέρος για ½ ώρα περίπου

mpiskota4

Ανοίγετε την ζύμη σε φύλλο λεπτό και κόβετε με κουπάτ μικρούς δίσκους. Στους μισούς δίσκους με μικρά φορμάκια βγάζετε διάφορα σχέδια  και ψήνετε  όλους τους δίσκους για 10 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C, σε μια λαμαρίνα αλειμμένη με μαργαρίνη

koyloyrakia

mpiskota3

 

Αλείφετε τους δίσκους χωρίς σχέδια και από πάνω τοποθετείτε τους δίσκους με σχέδια. Αν θέλετε, πασπαλίζετε τα κουλουράκια με ζάχαρη άχνη.

 mpiskota
 Καλή όρεξη!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *