Αβα Γαλανοπούλου: Πώς έπεσα θύμα οικονομικής εξαπάτησης από το σύντροφό μου. Πώς η μπριόζα ηθοποιός έφτασε να ζυγίζει μόλις 48 κιλά από τη στενοχώρια της

«Προσπαθώ να μαζέψω τα κομμάτια μου μετά από αυτό που μου συνέβη», λέει μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr  η ηθοποιός

«Προσπαθώ να μαζέψω τα κομμάτια μου». Είναι τα πρώτα λόγια που η ευγενική και τόσο ταλαντούχα ως ηθοποιός, αλλά και ως άνθρωπος, Άβα Γαλανοπούλου θα πει μιλώντας στο protothema.gr.

«Ξέρω ότι ίσως και άργησα να τα πω όλα όπως έχουν γίνει αλλά δεν ήθελα να μπω σε μία διαδικασία δραματοποίησης της κατάστασης και να γίνει στο τέλος σήριαλ δεν με αφορά κάτι τέτοιο, δεν ήταν ποτέ ο τρόπος της ζωής μου αυτός. Ήταν ένα ξέσπασμα στιγμής συναισθηματικής φόρτισης που ακόμη και από ατσάλι να είσαι δε μπορεί στο τέλος λυγίζεις. Τη στιγμή που εγώ περνάω όπως περνάω και σίγουρα όχι καλά το τελευταίο διάστημα μετά από την οικονομική μου εξαπάτηση που υπέστην από τον σύντροφό μου και μετά τη μήνυση που έχω κάνει προκειμένου να βρω τρόπο να πάρω πίσω τα χρήματά μου έρχεται ένα χαρτί με δική του μήνυση για…συκοφαντική δυσφήμιση… Σου έρχεται να σκάσεις, να κλάψεις, να ξεσπάσεις… Δε ξέρω αν κάτω από άλλη συνθήκη θα ήμουν τόσο ευάλωτη συναισθηματικά και θα μιλούσα αλλά σε αυτή τη φάση δεν κρατήθηκα, δεν άντεχα όλο, είναι πολύς ο χρόνος που περνώ όπως περνώ», λέει η ταλαντούχα ηθοποιός εμφανώς αναστατωμένη.

Γάλλοι στοχαστές έχουν πει πως πίσω από ένα χαμογελαστό πρόσωπο κρύβεται πάντα μία τεράστια δυστυχία. Στην προκείμενη περίπτωση η δυστυχία δεν έχει να κάνει μόνο με οικονομικούς αλλά και συναισθηματικούς λόγους. «Δεν είναι μόνο το θέμα ότι εξαπατήθηκα, έχασα όλα μου τα χρήματα τα οποία ο σύντροφός μου ζήτησε να τα επενδύσουμε σε μία και καλά επικερδή εταιρεία είναι και η συναισθηματική απογοήτευση για έναν άνθρωπο που επί της ουσίας εγώ ερωτεύτηκα και όλο αυτό δεν είχε απλά κακή κατάληξη αλλά μάλλον δραματική», θα πει.

Η ταλαντούχα Άβα και η επαγγελματική της απογείωση

Η καλομεγαλωμένη Άβα που μεγαλώνει σε ένα αστικό σπίτι ζει μία καλή εφηβεία, μπαίνει στη Φιλοσοφική που είναι ο στόχος της, για να εκπληρώσει το όνειρό της λίγο αργότερα όταν θα διαβεί το κατώφλι της Δραματικής Σχολής.

Τσαμπουκάς και αντράκι από μικρή ακόμη δε μένει στις ευκολίες της οικογένειας της, της αρέσει να κερδίζει μόνη της χρήματα και για το λόγο αυτό από φοιτήτρια ακόμη δουλεύει.

Παραδίδει μαθήματα, μαζεύει χρήματα και είναι πολύ φειδωλή στον τρόπο με τον οποίο κινείται στη ζωή.

Τα φώτα της δημοσιότητας θα πέσουν πάνω της πολύ γρήγορα όταν μετά την τηλεοπτική επιτυχία «Δύο Ξένοι» θα δει τις μετοχές της να εκτοξεύονται στο χρηματιστήριο αξιών της τηλεόρασης με μία παράλληλη σημαντική επιτυχία και σε θεατρικές παραστάσεις που είναι sold out. Ακολουθούν διαφημίσεις, εξώφυλλα περιορισμένα από δική της επιλογή, ελάχιστες συνεντεύξεις και ένας διακριτικός τρόπος ζωής που ξεκινά από πολύ νωρίς το πρωί με γυρίσματα για σήριαλ και καταλήγει πολύ αργά στο θέατρο. Δεν ακολουθεί τους ρυθμούς της showbiz είναι εντελώς έξω από όλο αυτό το σύστημα το οποίο νιώθει ότι δεν της πηγαίνει είναι άλλωστε πολύ χαμηλών τόνων άνθρωπος. Οι απόψεις της για το γάμο είναι μάλλον αρνητικές όπως θα πει σε κάποια της τηλεοπτική συνέντευξη ωστόσο θα παραδεχτεί ότι ο έρωτας πάντα παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή ενός ανθρώπου. Τον έρωτα τον απόλυτο έρωτα εκείνη θα το ζήσει πριν λίγα χρόνια όταν θα συναντήσει τον άνθρωπο που της άλλαξε τη ζωή. Με μία ουσιαστική όμως διαφορά. Δεν της άλλαξε απλά τη ζωή, της την κατέστρεψε όπως η ίδια θα πει.

Η μοιραία γνωριμία με το σύντροφό της Η ταλαντούχα ηθοποιός παραδέχεται σήμερα ότι η γνωριμία της με τον άντρα που γνώρισε πριν λίγα χρόνια θα σήμανε έναν έρωτα κεραυνοβόλο και την αρχή μίας πολύ ευτυχισμένης ζωής και καθημερινότητας με εκείνη να είναι κοντά του. Ένας άντρας που της αλλάζει τα δεδομένα της ζωής αφού για πρώτη φορά αποτελεί ίσως την πιο σημαντική της προτεραιότητα. Βρίσκεται σε επαγγελματικό ζενίθ άλλωστε την περίοδο που γνωρίζονται και έχει την μικρή πολυτέλεια παρά τους εξοντωτικούς ρυθμούς που υπαγορεύει η επαγγελματική της δραστηριότητα τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση να είναι μαζί του όσο μπορεί περισσότερο. Δε μπορεί βέβαια να περάσει εκείνη τη δεδομένη περίοδο από το μυαλό ότι εκείνος ο άντρας θα σηματοδοτούσε μία παρατεταμένη περίοδο ταλαιπωρίας για την ίδια λίγο αργότερα με τη συνεπαγόμενη οικονομική της καταστροφή. Γνωρίζονται τυχαία μέσω κοινής παρέας, ο έρωτας μπαίνει στις ζωές και των δύο.

Η Άβα απολαμβάνει την παρέα του και στα μάτια του βλέπει έναν άντρα γοητευτικό, πετυχημένο ικανό να μπορεί να την σαγηνεύσει με την έμφυτη γοητεία του. Δε γνωρίζει πολλά για εκείνον παρά μόνο αυτά που εκείνος της λέει. Θα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της όταν θα ανακαλύψει λίγο καιρό αργότερα ότι εκείνος έχει μία δεύτερη ζωή ως παντρεμένος και μάλιστα οικογενειάρχης.

Η Άβα δε θέλει να συνεχίσει η σχέση τους εκείνος όμως τη διαβεβαιώνει ότι ο γάμος του ουσιαστικά έχει τελειώσει. Τον εμπιστεύεται για μία ακόμη φορά ακούγοντας τη φωνή της καρδιά της. Μάλιστα η εμπιστοσύνη που του έχει δεν την εμποδίζει να μπει σε δεύτερη σκέψη όταν εκείνος της προτείνει κάποια στιγμή να αξιοποιήσει, να επενδύσει τα χρήματά της για να κάνουν μία εταιρεία μαζί και με τον τρόπο αυτό να έβγαζαν και κάποια σημαντικά κέρδη.

Η Άβα είχε αρκετά χρήματα στην άκρη, άλλωστε δούλευε από μικρή ακόμη ούσα φοιτήτρια στη Φιλοσοφική και λίγο αργότερα στη Δραματική Σχολή, βίωσε την καλύτερη περίοδο της τηλεόρασης, έκανε δεκάδες διαφημιστικά, ήταν στα πάνω της όχι μόνο τηλεοπτικά αλλά και θεατρικά με ρόλους σημαντικούς και εμπορικά θέατρα. Τα χρήματα και οι κόποι μίας ζωής θα επενδυθούν χωρίς δεύτερη σκέψη από εκείνη όταν ο σύντροφός της το ζητήσει. Η καταστροφή έχει βάλει τις ρίζες της ήδη λίγο καιρό αργότερα θα αλλάξει δραματικά τη ζωή της ηθοποιού η οποία σήμερα προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της όπως λέει μιλώντας στο protothema.gr.

«Πριν από αρκετά χρόνια συνδέθηκα έναν άνθρωπο που αποδείχτηκε κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που γνώρισα αρχικά. Λογιστής και επιχειρηματίας και…παντρεμένος όπως προέκυψε λίγο καιρό αργότερα και μάλιστα οικογενειάρχης. Δεν ήθελα να συνεχίσω τη σχέση μας τότε, δεν είναι της φιλοσοφίας μου κάτι τέτοιο να είμαι σε μία σχέση που δεν έχει τελειώσει εκείνος όμως με καθησύχασε λέγοντάς μου ότι για εκείνον ο γάμος του ήταν ουσιαστικά νεκρός, είχε τελειώσει συστήνοντάς μου μάλιστα να κάνω λίγο υπομονή. Εμένα δε με απασχόλησε ποτέ το θέμα του γάμου, όλοι το γνωρίζουν αυτό, απλά δεν ήθελα να είμαι με κάποιον που δεν ήταν ελεύθερος», σημειώνει. Γυρνά το χρόνο πίσω και θυμάται πως ξεκινά η στιγμή που θα σηματοδοτήσει ένα ντόμινο αρνητικών εξελίξεων όχι μόνο στη σχέση τους αλλά κυρίως στην οικονομική της κατάσταση η οποία θα πιάσει πάτο καθώς όταν εκείνος όπως η ίδια λέει θα της ζητήσει να επενδύσει τα χρήματά της σε μία εταιρεία εκείνη δε θα του αρνηθεί καθώς του είχε εμπιστοσύνη.

«Όλα άρχισαν από όταν κάναμε μαζί μία εταιρία. Μετά την περιπέτειά μου το 2011 με την οξεία περιτονίτιδα, που γλίτωσα τη ζωή μου στο τσακ, ζήτησα τα λεφτά μου πίσω, τα οποία είχε όλα εκείνος, γιατί θα έκανε επενδύσεις που θα μου απέφεραν κέρδη. Ήθελα τα λεφτά μου για να τα τακτοποιήσω όπως ήθελα εγώ, να τα δώσω σε ανθρώπους δικούς μου. Ήθελα να τα διαθέσω όπως εγώ νόμιζα. Μετά από 2 χρόνια, το 2013, έφτασα και πήγα σε δικηγόρο, ζητώντας του επίσημα τα χρήματα. Παιδεύτηκα να πάρω την απόφαση. Έζησα μαζί του, τον ερωτεύτηκα, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι όλα έγιναν βάσει σχεδίου. Έκανα μήνυση, αφού δεν τα βρήκαμε εξωδικαστικά και χθες πήγαμε με τον δικηγόρο μου να παραλάβουμε τη μήνυση που μου έκανε για συκοφαντική δυσφήμιση!  Ένας λόγος που δεν έβγαινα να μιλήσω ήταν γιατί ήθελα να τον προστατεύσω, σεβόμενη τα παιδιά του, την οικογένειά του. Θέλω να πιστεύω και στη Θεία Δίκη».

Έφτασε να ζυγίζει μόλις 48 κιλά από τη στενοχώρια Η Άβα θυμάται σε πόσο δύσκολη θέση ερχόταν κάθε φορά που της ζητούσαν να δώσει εξηγήσεις για το πώς η ίδια έχει αδυνατίσει τόσο πολύ. «Η εικόνα μου ήταν πια άλλη εδώ και καιρό. Από τη στενοχώρια βέβαια όλο αυτό. Και εσύ να πρέπει να εξηγείς τώρα τι ακριβώς συνέβη και προέκυψε ξαφνικά να είναι η Άβα τόσο αδύνατη. Δεν ήθελα να μπω σε τέτοια διαδικασία, ήθελα να το παλέψω μόνη μου. Δεν ήταν πάντως μόνο το ότι η οικονομική αυτή καταστροφή με τσάκισε, δεν ήταν το ότι υπήρχαν πια σημαντικά προβλήματα στην υγεία μου, ήταν και το γεγονός πως άρχισα να χάνω και ρόλους λόγω της εμφάνισής μου πια, με βρίσκανε πολύ αδύνατη και δεν έπαιρνα ρόλους. Όπως καταλαβαίνει κανείς η καταστροφή είχε πάρα πολλά μέτωπα», λέει. Η ηθοποιός σήμερα παραδέχεται ότι μετά τον εφιάλτη που έζησε πρέπει να βρει τη δύναμη να μαζέψει τα κομμάτια της και να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει το επόμενο βήμα που θα έρθει ενώ σημειώνει ότι θα υπάρξει και ένας δικαστικός αγώνας το επόμενο διάστημα και η ίδια θα πρέπει με ψυχραιμία και δύναμη να το διαχειριστεί όλο αυτό.

Πηγή

loading...

Αφήστε το σχόλιό σας

comments