Αυτές οι 4 διατροφικές επιλογές καταστρέφουν το δέρμα του προσώπου σας

Τα κοινά προβλήματα επιδερμίδας που αντιμετωπίζουμε όλοι, είναι αποτέλεσμα κακών διατροφικών επιλογών. Αυτό ισχυρίζεται η ομοιοπαθητική γιατρός και δερματολόγος Nigma Talib που πρόσφατα έγραψε το βιβλίο με τίτλο ‘Αντιστρέψτε τα Σημάδια του Γήρατος: Το Επαναστατικό Σχέδιο για Νεανικό Δέρμα’. Έχει διάσημους πελάτες όπως τη Miller, τη μακιγιέρ Charlotte Tilbury και της έχει γίνει αφιέρωμα στο περιοδικό Vanity Fair.

Αυτές οι 4 διατροφικές επιλογές καταστρέφουν το δέρμα του προσώπου σας 2

Η Talib είναι πεπεισμένη πως ό, τι τρώμε και πίνουμε έχει άμεση επίδραση στο πρόσωπό μας. Αναγνωρίζει και ταυτοποιεί αυτά τα συμπτώματα ως “πρόσωπο γαλακτοκομικών”, “πρόσωπο κρασιού”, “πρόσωπο ζάχαρης”, και “πρόσωπο γλουτένης”.

Στο βιβλίο της, η Talib υποστηρίζει:

“Τη στιγμή που ένας πελάτης μπαίνει στη κλινική, μπορώ να αναγνωρίσω αμέσως τις κατηγορίες των τροφών που έχει την τάση να καταναλώνει σε μεγάλες ποσότητες, απλά ελέγχοντας πως γερνά το πρόσωπό του. Στην πραγματικότητα, πολλές φορές βρίσκω να κοιτάζω πρόσωπα στο δρόμο, και θέλω να προειδοποιήσω αγνώστους να σταματήσουν να σταματήσουν να τρώνε κάποια τρόφιμα, καθώς τους βλάπτουν. ”

Η χαρτογράφηση του προσώπου χρησιμοποιείται στη παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, αλλά πολλοί γιατροί του δυτικού κόσμου δεν είναι εκπαιδευμένοι να ψάχνουν τέτοια ανεπαίσθητα σημάδια. Ωστόσο, εναλλακτικοί γιατροί, όπως η Δρ. Talib μπορούν να αναγνωρίσουν αν ένας ασθενής έχει κάποιο πρόβλημα, καθώς είναι γραμμένο στο πρόσωπό του.

Αυτό που τρώμε ή τρώμε σε υπερβολική ποσότητα καθορίζει πως ένα πρόσωπο θα γεράσει.

“Οποιαδήποτε προβλήματα με τη πέψη ορισμένων τροφών – ίσως κάποιος έχει άγνωστη δυσανεξία, ή τρώει παραπάνω κάποια τροφή που δε μπορεί να χωνέψει επαρκώς – μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από χημικές και ορμονικές αλλαγές, που επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης εσωτερικά και εξωτερικά, δείχνοντας τα αποτελέσματα στο πρόσωπο. Συγκεκριμένες διατροφικές ομάδες φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα βλαβερές: η γλουτένη, τα γαλακτοκομικά, η ζάχαρη και το αλκοόλ. Το καθένα επιβαρύνει τον οργανισμό με συγκεκριμένους τρόπους, με συμπτώματα γήρανσης όπως σπυράκια, πρήξιμο, αλλαγές στην απόχρωση του δέρματος, πρόωρες γραμμές και ρυτίδες και σακούλες κάτω από τα μάτια.” (Talib)

Τα σημεία που γερνάμε, δείχνουν ποια όργανα είναι επιβαρυμένα, ακόμα και την αιτία του κακού.

Τα σημεία του προσώπου που προσβάλλονται περισσότερο – είτε είναι το μέτωπο, το πηγούνι, τα μάγουλα ή τα μάτια – θα εξαρτηθεί από το μέρος του σώματος που υποβάλλεται σε περισσότερη πίεση από τη διατροφική ομάδα. Να πως η Δρ. Talib αναγνωρίζει τι συμβαίνει με τους ασθενείς της:

Αυτές οι 4 διατροφικές επιλογές καταστρέφουν το δέρμα του προσώπου σας 3

Πρόσωπο Κρασιού

Συμπτώματα: γραμμές ή κοκκινίλα ανάμεσα στα μάτια, πεσμένα βλέφαρα, διευρυμένοι πόροι, αφυδατωμένο δέρμα, κοκκινίλα στα μάγουλα και τη μύτη, βαθιές ρινοχειλικές πτυχώσεις.

Αν και αποκαλείται πρόσωπο του κρασιού, αυτά τα σημάδια εμφανίζονται σε οποιονδήποτε που καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ εβδομαδιαίως. Το αλκοόλ αφυδατώνει το δέρμα, επηρεάζει το ήπαρ, και μια μεγάλη ποσότητα σακχάρων που περιέχονται στο αλκοόλ καταστρέφει την ελαστικότητα του δέρματος.

Πως να το διορθώσετε: Κάντε αποχή από το αλκοόλ για 3 εβδομάδες και στη συνέχεια ακολουθήστε τον κανόνα 80/20. Κάντε αποχή 80% του χρόνου και ενδώστε στο 20% του χρόνου.

Πρόσωπο Ζάχαρης

Συμπτώματα: γραμμές και ρυτίδες στο μέτωπο, σακούλες κάτω από τα μάτια, λιπόσαρκη εμφάνιση προσώπου, επίπονα σπυράκια με πύον σε όλο το πρόσωπο, λεπτή επιδερμίδα, χλωμή απόχρωση δέρματος.

Είναι εύκολο να υποκύψουμε σε ένα γλυκό σνακ, ειδικά όταν έχουμε χαμηλή ενέργεια. Ωστόσο, τα υψηλά επίπεδα σακχάρου δημιουργούν ένα φαύλο κύκλο, όπου επιθυμούμε συνεχώς συνεχώς και άλλο γλυκό.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η ζάχαρη μπορεί να καταστρέψει την ελαστικότητα του δέρματος. Σύμφωνα με τη χαρτογράφηση του προσώπου, το μέτωπο συσχετίζεται με τη διαδικασία της πέψης, γι” αυτό το ‘πρόσωπο ζάχαρης’ μπορεί να εμφανίσει κηλίδες ή ρυτίδες στο μέτωπο.

Πως να το διορθώσετε: Απλά σταματήστε να τρώτε επεξεργασμένη ζάχαρη. Μπορείτε σταδιακά να τη μειώσετε, καθώς η απότομη διακοπή είναι δύσκολη. Ακόμα και αν μειώσετε κατά το ήμισυ τη κατανάλωση, θα παρατηρήσετε ραγδαίες βελτιώσεις στην επιδερμίδα σας. Δοκιμάστε πιο φυσικές επιλογές όπως φρουκτόζη και μέλι, αντί για λευκή επεξεργασμένη ζάχαρη.

Πρόσωπο Γαλακτοκομικών

Συμπτώματα: Πρησμένα βλέφαρα, σακούλες και μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, μικρά λευκά σπυράκια στο πηγούνι.

Με τον καιρό, οι περισσότεροι χάνουν την ικανότητα να χωνεύουν τα γαλακτοκομικά φυσιολογικά. Αυτό προκαλεί φλεγμονή, καθώς το σώμα προσπαθεί να καταπολεμήσει τη φλεγμονή παράγοντας χημικές ουσίες.

Για παράδειγμα, η ίδια φλεγμονώδης διαδικασία που προκαλεί κοκκινίλα, οίδημα και αύξηση θερμοκρασίας σε ένα στραμπούληγμα σε αστράγαλο, μπορεί να προκαλέσει πρησμένα βλέφαρα, σακούλες κάτω από τα μάτια και μαύρους κύκλους.

Επίσης, τα περισσότερα γάλατα της αγοράς είναι γεμάτα με τεχνητές ορμόνες, με τις οποίες ταΐζουν τις αγελάδες.Αυτές οι ορμόνες προκαλούν προβλήματα στο ορμονικό σύστημα και εμφανίζουν σημάδια στη περιοχή του πηγουνιού, που σύμφωνα με τη χαρτογράφηση του προσώπου, αντιπροσωπεύουν τα αναπαραγωγικά όργανα.

Πως να το διορθώσετε: Αν νιώθετε ότι έχετε δυσανεξία στα γαλακτοκομικά, πρέπει να αφαιρεθούν ολοκληρωτικά από τη διατροφή για 3 εβδομάδες και να παρακολουθείτε τυχόν αλλαγές στην επιδερμίδα του προσώπου, αλλά επίσης και τη πέψη και τα επίπεδα ενέργειας.

Πρόσωπο Γλουτένης

Συμπτώματα: Πρησμένα κόκκινα μάγουλα, μαύρα σημάδια ή σπυράκια στο πηγούνι.

Η δυσανεξία στη γλουτένη περνάει στο ανοσοποιητικό σύστημα, και με τη σειρά της χαλάει την ευαίσθητη ισορροπία των αναπαραγωγικών ορμονών, δίνοντας ως αποτέλεσμα σπυράκια ή μαύρα σημάδια στο πηγούνι, την περιοχή που συσχετίζεται με τα αναπαραγωγικά όργανα.

Κάποιοι ασθενείς που υποφέρουν από ροδόχρου ακμή, μια δερματική πάθηση που χαρακτηρίζεται από κοκκινίλα και φλεγμονές στα μάγουλα, έχουν ανακαλύψει ότι υπάρχει βελτίωση ή εξαλείφεται τελείως, όταν αφαιρούν τη γλουτένη από τη διατροφή τους.

Πως να το διορθώσετε: Αν η γλουτένη είναι το πρόβλημα, κόψτε την από τη διατροφή σας. Η μείωση της κατανάλωσης δεν θα έχει αποτέλεσμα, πρέπει να αφαιρεθεί ολοκληρωτικά από τη διατροφή. Πιείτε αρκετό νερό και καταναλώστε αρκετές φυτικές ίνες.

Πηγή