9 Σπουδαία Πράγματα που Συμβαίνουν Όταν Πίνετε Μαγειρική Σόδα με Νερό! Αυτό για την Γρίπη είναι το Καλύτερο!

Όλοι μας επικροτούμε τις φυσικές θεραπείες που είναι φθηνές, υγιεινές και, πάνω από όλα, αποτελεσματικές! Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε μεγάλοι οπαδοί της μαγειρικής σόδας. Εκτός από την ικανότητά της να απαλύνει τους μυς και την επιδερμίδα, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προώθηση της ευεξίας από μέσα προς τα έξω. Παρακάτω, θα δείτε κάποιους από τους πιο απροσδόκητους τρόπους που αυτό το θαυμάσιο συστατικό μπορεί να σας κρατήσει στα καλύτερα σας!

1. Προωθεί την στοματική υγεία

Όλοι γνωρίζουμε ότι πολλές δημοφιλείς οδοντόκρεμες περιλαμβάνουν τη σόδα ως συστατικό, γιατί βοηθάει στην διατήρηση του σμάλτου. Χρησιμοποιώντας την μπορεί να δείτε πιο λευκά δόντια και αποτρέπει την ασθένεια των ούλων, αφήνοντας δροσερή αναπνοή!

2. Ανακουφίζει από τα συμπτώματα των λοιμώξεων

Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος μπορεί να είναι επώδυνες! Έτσι, αν το αντιβιοτικό σας δεν λειτουργεί αρκετά γρήγορα για να ανακουφίσει τα πιο έντονα συμπτώματα, επιταχύνετε τη διαδικασία με ένα μίγμα σόδας-νερού. Οι γιατροί συστήνουν ανάμειξη 1 κουταλιά της σούπας σκόνης σόδας με 1 φλιτζάνι κρύο νερό για να ελαφρύνει γρήγορα τον πόνο.

3. Καταπραΰνει τα επώδυνα στομαχικά έλκη

Η σόδα έχει μια εξουδετερωτική ιδιότητα που βοηθά στην ηρεμία των αιχμηρών πόνων που σχετίζονται με τις φλεγμονές του έλκους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί επίσης να βοηθήσει με τη συνολική διαδικασία επούλωσης των ελκών όταν εκτίθενται σε οξύ.

4. Μπορεί να καταπολεμήσει το φούσκωμα και τα αέρια

Εάν είχατε μια ιδιαίτερα λυπηρή μαγειρική εμπειρία που σας άφησε με αέρια και φούσκωμα, ένα μίγμα σόδας-νερού μπορεί να σας βοηθήσει!

5. Μπορεί να συντομεύσει τη γρίπη

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αυτού του φυσικού αντισηπτικού κατά την έναρξη ενός κακού κρυολογήματος ή γρίπης μπορεί να το σταματήσει την εξάπλωση του.

6. Βοηθά στην πρόληψη της ουρικής αρθρίτιδας Η σόδα περιέχει ιδιότητες που λειτουργούν για να ρυθμίζουν την ισορροπία του pH στο σώμα σας. Δεδομένου ότι η ουρική αρθρίτιδα προκαλείται από μια συσσώρευση ουρικού οξέος, το συστατικό αυτό λειτουργεί και εξουδετερώνει την οξύτητα.

7. Καταπραΰνει τον βήχα και τον πονόλαιμο

Ρίξτε λίγο αλάτι στο μίγμα σόδα-νερό. Το αντισηπτικό αλάτι βοηθάει στην εξόντωση των βακτηρίων αφού τα εξουδετερώνει.

8. Μπορεί να εξαλείψει τις πέτρες στα νεφρά

Πολλοί παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στην εμφάνιση οδυνηρών, ανεπιθύμητων πετρών νεφρών, αλλά η μαγειρική σόδα μπορεί να τις εξαφανίσει. Όταν οι νεφροί σας υποστούν στρες, έχουν πρόβλημα στην παραγωγή διττανθρακικού νατρίου, οπότε η προσθήκη της σόδας στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει στην αναπλήρωση όσου νατρίου έχετε χάσει.

9. Σας κάνει πιο δυνατούς

Η σόδα δεν θεραπεύει μόνο τις ασθένειες, μπορεί επίσης να σας κάνει έναν ισχυρότερο ανταγωνιστή. Μια μελέτη που έγινε στο National Taiwan College of Physical Education έδειξε ότι οι αθλητές που κατανάλωναν το μείγμα σόδα-νερό είχαν λιγότερη κούραση κατά τη διάρκεια των αθλητικών τους δραστηριοτήτων.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πριν αρχίσετε να παίρνετε σόδα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Σύμφωνα με το Livestrong, η μαγειρική σόδα περιέχει μια «σημαντική ποσότητα νατρίου». Επομένως, εάν έχετε προβλήματα με την καρδιά ή τα νεφρά, ή αν παίρνεται συγκεκριμένα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένης της ασπιρίνης, αυτό μπορεί να επηρεάσει την απόφασή σας. Και μην τρελαίνεστε με τη δόση. Λαμβάνοντας πολύ περισσότερο από το προτεινόμενο ποσό μπορεί να προκαλέσει κάποια σοβαρά προβλήματα στο στομάχι, ειδικά εάν καταναλώνεται μετά από ένα μεγάλο γεύμα.

Παρακολουθήστε το βίντεο «The Doctors» παρακάτω.

Πηγή