9 μύθοι που μας έκαναν να πιστέψουμε οι εταιρίες καλλυντικών.

Οι διαφημίσεις και οι φανταχτερές συσκευασίες είναι συχνά οι παράγοντες που καθορίζουν τον τρόπο που επιλέγουμε νέα καλλυντικά και προϊόντα ομορφιάς. Ωστόσο, η μακιγιέζ και συγγραφέας, Πόλα Μπεγκούν, υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να πιστεύουμε πολλά από αυτά που μας λένε αυτές οι εταιρίες, γιατί πολύ απλά είναι αναληθή.

Δείτε παρακάτω τους 9 πιο διαδεδομένους μύθους σχετικά με τα προϊόντα ομορφιάς.

1 Όσο πιο διάσημη είναι η εταιρία, τόσο πιο μεγάλη επίδραση έχει το προϊόν.

9 μύθοι που μας έκαναν να πιστέψουμε οι εταιρίες καλλυντικών. 1

Η αποτελεσματικότητα του προϊόντος καθορίζεται αποκλειστικά από την χημική του σύσταση. Ούτε η διασημότητα της εταιρίας, ούτε το μαγαζί που το πουλάει έχει κάποια επίδραση στην αποτελεσματικότητα του προϊόντος.

2 Υπάρχει αποτελεσματικό προϊόν αντι-γήρανσης.

9 μύθοι που μας έκαναν να πιστέψουμε οι εταιρίες καλλυντικών. 2

Σε όποια ηλικία και αν είμαστε πρέπει να περιποιούμαστε την επιδερμίδα μας με τα κατάλληλα προϊόντα. Δυστυχώς, όμως δεν υπάρχει κρέμα που να αποτρέπει την γήρανση. Όταν μια εταιρία πουλάει μια αντι-γηραντική κρέμα, αυτό που στην ουσία πουλάει είναι μια κρέμα που κρατάει την επιδερμίδα μας ευέλικτη και κάνει τις ρυτίδες λιγότερο εμφανείς.

3 Οι κρέμες μπορούν να εξαφανίσουν την κυτταρίτιδα.

9 μύθοι που μας έκαναν να πιστέψουμε οι εταιρίες καλλυντικών. 3

Αν αυτό ήταν αλήθεια, τα μοντέλα δεν θα χρησιμοποιούσαν Photoshop. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα, ότι τα προϊόντα ομορφιάς μπορούν να εξαφανίσουν την κυτταρίτιδα. Τα μόνα που μπορούν να βοηθήσουν είναι η γυμναστική και η υγιεινή διατροφή.

4 Το μαύρισμα είναι ασφαλές.

9 μύθοι που μας έκαναν να πιστέψουμε οι εταιρίες καλλυντικών. 4

Αυτό ισχύει και για το φυσικό μαύρισμα και για το σολάριουμ. Το μαύρισμα δεν είναι ποτέ καλό για την επιδερμίδα. Αν θέλετε να μαυρίσετε, χρησιμοποιήστε σπρέι μαυρίσματος.

5 Τα βιολογικά προϊόντα είναι καλύτερα από τα κανονικά.

9 μύθοι που μας έκαναν να πιστέψουμε οι εταιρίες καλλυντικών. 5

Τα βιολογικά προϊόντα είναι απλά μια μέθοδος μάρκετινγκ. Η ύπαρξη φυσικών συστατικών στα καλλυντικά δεν επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των προϊόντων. Τα βιολογικά προϊόντα μπορεί να είναι ασφαλή, αλλά αυτό δεν σημαίνει, ότι πρόκειται για κάποιο προϊόν με υπερφυσικές ικανότητες.

6 Οι κρέμες βοηθάνε στην εξάλειψη μικρών ρυτίδων.

9 μύθοι που μας έκαναν να πιστέψουμε οι εταιρίες καλλυντικών. 6

Δεν υπάρχει κανέναν προϊόν που να μπορεί να εξαφανίσει τελείως τις ρυτίδες, τις ραγάδες ή τους μαύρους κύκλους. Κανένα προϊόν δεν μπορεί να συγκριθεί σε αποτελεσματικότητα με θεραπείες, όπως το μπότοξ ή άλλες που απαιτούν ενέσεις.

7 Το αντηλιακό πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο στην παραλία.

9 μύθοι που μας έκαναν να πιστέψουμε οι εταιρίες καλλυντικών. 7

Η χρήση αντηλιακού είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγουμε την εμφάνιση ρυτίδων, τους αποχρωματισμούς και την απώλεια κολλαγόνου. Γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται και κατά την διάρκεια του χειμώνα.

8 Το σαμπουάν μπορεί να σταματήσει την τριχόπτωση.

9 μύθοι που μας έκαναν να πιστέψουμε οι εταιρίες καλλυντικών. 8

Το σαμπουάν ό,τι και αν περιέχει ή όσο ακριβό και αν είναι, δεν μπορεί να σταματήσει την απώλεια μαλλιών. Το μυστικό για την φροντίδα των μαλλιών βρίσκεται στις μάσκες μαλλιών και στις ειδικές θεραπείες.

9 Οι βαφές μαλλιών δεν φθείρουν τα μαλλιά.

9 μύθοι που μας έκαναν να πιστέψουμε οι εταιρίες καλλυντικών. 8

Οι σύγχρονες βαφές μαλλιών αφαιρούν την φυσική χρωστική ουσία των μαλλιών και την αντικαθιστούν με ένα άλλο χρώμα. Αυτή η καινούργια χρωστική ουσία μπορεί να μείνει στα μαλλιά για 3 μήνες, ενώ οι σπασμένες άκρες μένουν για μια βδομάδα. Οπότε, πως ακριβώς δεν φθείρονται; Όλες οι βαφές μαλλιών είναι βλαβερές. Μόνο η φυσική χένα μαλλιών μπορεί να μην βλάψει τα μαλλιά. via