9 Λάθη που Κάνουμε Όλες με το Μανικιούρ και Χαλάμε την Εικόνα μας. Το 6ο Είναι το Χειρότερο

Σύμφωνα με στατιστικές, η μέση γυναίκα ξοδεύει περίπου $500 το χρόνο στα νύχια της. Αφού η φροντίδα των νυχιών είναι τόσο δημοφιλής στα social media, έχει τραβήξει την προσοχή πολλών γυναικών.

Αλλά το να κάνεις μόνη σου το μανικιούρ χωρίς να ξέρεις κάποιες βασικές τεχνικές μπορεί να σου χαλάσει εντελώς την εικόνα και να θέσει την ζωή σου σε κίνδυνο.

Δείτε 9 κλασσικά λάθη στο μανικιούρ που θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγετε:

1. Το να μην πλένετε τα εργαλεία σας

Αυτή θα πρέπει να είναι η πρώτη σας προταιρεότητα. Επειδή η περιοχή κάτω από τα νύχια είναι γεμάτη βακτήρια, το να μην πλένετε τα εργαλεία σας μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο. Αποστειρώστε τα με οινόπνευμα πριν και μετά από κάθε χρήση.

2. Κόβετε τα πετσάκια

Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο επειδή έτσι μένουν εκτεθειμένα τα δάχτυλά σας και μπορεί να μολυνθούν. Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείτε ένα ξύλινο εργαλείο και να τα σπρώχνετε προς τα μέσα.

3. Το να μην χρησιμοποιείτε βάση

Πολλές νομίζουν πως είναι χάσιμο χρόνου. Ωστόσο, η βάση θα κάνει το μανικιούρ σας να κρατήσει περισσότερο και να μην σπάσει γρήγορα.

4. Το να βάζετε πολύ γυαλιστικό

 

Έτσι, το βερνίκι θα χρειαστεί τον διπλάσιο χρόνο να στεγνώσει και δεν θα προστατεύσει καλά το βερνίκι. Το καλύτερο είναι να βάζετε 3-4 λεπτά στρώματα παρά 1-2 χοντρά στρώματα.

5. Μην χρησιμοποιείτε μπατονέτες

Η παραμικρή λάθος κίνηση μπορεί να φέρει την καταστροφή. Χρησιμοποιήστε καλύτερα βουρτσάκι για το μακιγιάζ για να καθαρίσετε την περιοχή γύρω από το νύχι.

6. Το να τα λιμάρετε πάνω και κάτω

Αυτό φθείρει το νύχι και το μανικιούρ. Έτσι, το νύχι γεμίζει ρωγμές και δεν μπορεί να εφαρμοστεί καλά το βερνίκι. Θα πρέπει να τα λιμάρετε με κυκλικές κινήσεις.

7. Το να μην βάζετε βερνίκι κάτω από τις άκρες

Έτσι, θα κρατήσει το μανικιούρ σας έως και 5 μέρες περισσότερο.

8. Το να στεγνώνετε το μανικιούρ σε κρύο νερό

Είναι μία ευρέως διαδεδομένη συμβουλή. Ωστόσο, το κρύο νερό σκληραίνει τα νύχια αντί να τα στεγνώνει και έτσι είναι πιο εύκολο να αποκολληθεί το βερνίκι αφού ποτέ δεν στέγνωσε. Αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά ή αν βιάζεστε βάλτε έναν ανεμιστήρα.

9. Κουνάτε το μπουκαλάκι με το βερνίκι

Ενώ νομίζουμε πως αυτό θα διανείμει το χρώμα καλύτερα, αυτό που δεν ξέρουμε είναι πως έτσι παγιδεύετε μέσα αέρας με αποτέλεσμα το αποτέλεσμα να βγαίνει ανομοιόμορφο.

Αντί να το κουνάτε, να το ρολάρετε αργά στα χέρια σας!

Έχετε δοκιμάσει καμία από αυτές τις συμβουλές;

Πηγή