9 καθημερινά πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν περισσότερο κακό παρά καλό

Αγοράζουμε και χρησιμοποιούμε συνέχεια προϊόντα που δημιουργήθηκαν για να διευκολύνουν την ζωή μας και πολλές φορές μας είναι δύσκολο να φανταστούμε την ζωή μας χωρίς αυτά. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που νομίζουμε.

Δείτε παρακάτω 9 καθημερινά προϊόντα που μας κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.

9. Μπουκάλια νερού και θερμός

Σχεδόν όλα τα μπουκάλια που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση είναι κατασκευασμένα από πολυανθρακικά πλαστικά, τα οποία περιέχουν μια τοξική βιομηχανική χημική ουσία που ονομάζεται δισφαινόλη-Α (BPA). Αυτό το τεχνητό χημικό μπορεί να επηρεάσει τις σωματικές διαδικασίες της επανόρθωσης των κυττάρων, τα επίπεδα ενέργειας και την αναπαραγωγή.

Το επίπεδο της BPA που απελευθερώνεται εξαρτάται από τη θερμοκρασία του νερού: όσο πιο ζεστό είναι, τόσο μεγαλύτερη ποσότητα εισέρχεται στον οργανισμό.

Συμβουλή: να καταναλώνετε ζεστά ροφήματα από γυάλινες ή πορσελάνινες κούπες. Αν χρησιμοποιείτε θερμό, προτιμήστε έναν από ανοξείδωτο ατσάλι.

8. Χυμοί και αποξηραμένα φρούτα

Οι χυμοί φρούτων είναι ανθυγιεινοί λόγω της ζάχαρης που περιέχουν. Τα αποξηραμένα φρούτα περιέχουν διοξείδιο του θείου, το οποίο χρησιμοποιείται ως συντηρητικό για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους. Όσοι έχουν άσθμα ή ευαισθησία στο θείο θα πρέπει να αποφεύγουν αυτά τα προϊόντα, καθώς μπορεί να τους προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Συμβουλή: προτιμήστε τα βιολογικά προϊόντα.

7. Οι συσκευασίες των φαστ φουντ

Οι περισσότερες συσκευασίας των φαστ φουντ έχουν μια επικάλυψη από υλικά που είναι ανθεκτικά στο λίπος και αποτελούνται από φθοριούχες ενώσεις, που μπορεί να επηρεάσουν ένα αναπτυσσόμενο έμβρυο ή ένα μικρό παιδί. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αναφέρει τις ακόλουθες πιθανές συνέπειες: μεταβολές στην ανάπτυξη, τη συμπεριφορά και τη μάθηση, μείωση της γονιμότητας, παρεμπόδιση των φυσικών ορμονών, αυξημένη χοληστερόλη και κίνδυνο καρκίνου.

Συμβουλή: αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στα φαστ φουντ, προσπαθήστε να τρώτε μέσα στο μαγαζί, ώστε να σας σερβίρουν το φαγητό σε πιάτα.

6. Ποπ κορν στον φούρνο μικροκυμάτων

Οι σακούλες ποπ κορν που γίνονται στον φούρνο μικροκυμάτων περιέχουν μια χημική επικάλυψη που λιώνει, όταν ζεσταίνεται και μετατρέπεται σε οξύ. Αυτό το οξύ μπορεί σταδιακά να προκαλέσει καρκίνο.

Συμβουλή: Αν σας αρέσει το ποπ κορν, κάντε το μόνοι σας. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι καλαμπόκι, λάδι και μια κατσαρόλα.

5. Αντηλιακό

Υπάρχουν 2 τύποι αντηλιακών: το φυσικό (ψευδάργυρος και διοξείδιο του τιτανίου) και το χημικό. Το πρώτο είδος μπλοκάρει ή διασκορπίζει τις ακτίνες του ήλιου. Το δεύτερο προκαλεί χημική αντίδραση για την πρόληψη βλάβης από τις ακτίνες UVA και UVB.

Κάποιοι ειδικοί πιστεύουν ότι η οξυβενζόνη μπορεί να προκαλέσει διαταραχή των ορμονών και μπορεί να οδηγήσει σε κυτταρική βλάβη, η οποία με τη σειρά της έχει ως αποτέλεσμα τον καρκίνο του δέρματος.

Συμβουλή: υπάρχει μεγάλη συζήτηση γύρω από το θέμα. Αν δεν θέλετε κάποιο πιθανό πρόβλημα στην επιδερμίδα σας, επιλέξτε τον φυσικό τρόπο.

4. Τρώτε μεσημεριανό στο γραφείο σας

Μπορεί να πιστεύετε ότι το γραφείο σας είναι καθαρό, αλλά έχει 400 φορές περισσότερα μικρόβια από το κάθισμα της τουαλέτας. Μόνο το πληκτρολόγιο του υπολογιστή έχει 70% περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της λεκάνης.

Συμβουλή: να σκουπίζετε πάντα το γραφείο σας ακόμα και αν δεν σκοπεύετε να φάτε πάνω σε αυτό. Προτιμήστε να φάτε στην κουζίνα ή το κυλικείο.

3. Κάθεστε σταυροπόδι

Αυτή η στάση σώματος μπορεί να προκαλέσει πίεση του αίματος στα γόνατά σας. Η υψηλή πίεση του αίματος μπορεί να οδηγήσει σε έμφραγμα ή καρδιακή ανεπάρκεια. Επίσης, με αυτή την στάση ασκείται μεγάλη πίεση και στις αρθρώσεις. Οι γιατροί συστήνουν να μην σταυρώνουμε τα πόδια μας πάνω από 10 ή 15 λεπτά.

Συμβουλή: πάρτε μια καρέκλα που παρέχει καλή στήριξη στην πλάτη σας. Μπορείτε να έχετε τα πόδια σας στο πάτωμα πάνω σε ειδικές συσκευές.

2. Σταγόνες για τα μάτια

Οι σταγόνες για τα μάτια βρίσκονται μέσα στην λίστα των ανθρώπων που θέλουν να δηλητηριάσουν κάποιον για εκδίκηση. Οι σταγόνες για τα μάτια περιέχουν ενώσεις γνωστές για την ικανότητά τους να χαλαρώνουν ή να σφίγγουν τα αιμοφόρα αγγεία. Έτσι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν τις εφαρμόσετε κατευθείαν στα αιμοφόρα αγγεία των ματιών.

Σε περίπτωση κατάποσης, ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια. Μπορεί να προκληθεί ταχυκαρδία, ναυτία και σπασμοί.

Συμβουλή: μην αφήνετε ποτέ τις σταγόνες για τα μάτια εκτεθειμένες για να μην υπάρχει κίνδυνος να τις καταπιούν τα παιδιά.

1. Μην φοράτε παπούτσια από καουτσούκ

Σύμφωνα με κάποιους ποδιάτρους, τα παπούτσια από καουτσούκ αφήνουν τις φτέρνες εκτεθειμένες. Όταν η φτέρνα είναι ασταθής, μπορεί να δημιουργηθούν παραμορφώσεις στα πόδια, προβλήματα με τα νύχια και να εμφανιστούν κάλοι.

Πηγή