8 Σωματικές Αλλαγές που χρειάζονται την Προσοχή σας. Μην αγνοήσετε το #4

Το να φοβόμαστε τα πάντα μπορεί να μας καταστρέψει την ζωή. Αλλά εάν όμως αγνοούμε τα συμπτώματα πιθανώς να μην καταλάβουμε πως πάσχουμε από κάτι πιο σοβαρό.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε αυτές τις αλλαγές ώστε να μπορούμε να ξέρουμε πότε υπάρχει πρόβλημα και θα πρέπει να πάμε στον γιατρό μας.

Ξηρά ή σπασμένα χείλια

Αυτό είναι σημάδι αλλεργίας. Προσοχή στα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε. Επίσης, θα μπορούσε να σημαίνει έλλειψη σε βιταμίνη Β,Α και Ε. Εάν έχετε και ξηρά μάτια και στόμα, αυτό θα μπορούσε να δείχνει πρόβλημα με το πεπτικό σύστημα.

Τριχόπτωση στα φρύδια

Θα μπορούσε να δείχνει διαταραχή του θυρεοειδή.

Δυστροφία των νυχιών

Θα μπορούσε να είναι σημάδι αναιμίας ή έλλειψης σιδήρου στο σώμα. Εάν είναι κίτρινα, πιθανώς να έχετε προβλήματα στο πεπτικό ή μυκητίαση. Οι λευκές κηλίδες δείχνουν έλλειψη σε ψευδάργυρο, χαλκό και ιώδιο ενώ εάν είναι εύθραυστα πιθανώς να πάσχετε από έλλειψη βιταμινών, ασβεστίου, σιδήρου και βήτα-καροτένης.

Χλωμά χείλια

Αυτό πιθανώς να οφείλεται στην υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Επίσης, μπορεί να πάσχετε από φυτική νεύρωση. Το έντονο πρήξιμο δείχνει αλλεργική αντίδραση – προσοχή στα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε και την οδοντόκρεμα.

Κόκκινο πρόσωπο

Για γυναίκες άνω των 40 πιθανώς να είναι οι ορμονικές αλλαγές. Επίσης, το κόκκινο πρόσωπο μπορεί να δείχνει αποδημίαση. Εάν έχετε και ζαλάδες, θα μπορούσε να οφείλεται σε διακυμάνσεις της πίεσης.

Ξηρές φτέρνες

Θα μπορούσε να οφείλεται σε έλλειψη βιταμινών Α και Ε. Επίσης, πιθανώς να προκλήθηκε από μυκητίαση. Εάν η ξηρότητα δεν αντιμετωπιστεί με σωστή φροντίδα και διατροφή, πιθανώς να πάσχετε από ενδοκρινική διαταραχή.

Ξηρά χέρια και δέρμα

Η ξηρότητα στο δέρμα είναι συνηθισμένη τον χειμώνα. Εάν η ενυδάτωση δεν βοηθήσει, πιθανώς να πάσχετε από υποθυρεοειδισμό. Αλλιώς, δεν αποκλείεται να πάσχετε από δερματίτιδα.

Τριχόπτωση

Εάν παρατηρήσετε έντονη τριχόπτωση, αυτό θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα δερματικής μόλυνσης, διαταραχής του θυρεοειδή ή κάποιο αυτοάνοσο νόσημα

Πηγή