8 Συμπτώματα Ανισορροπίας Των Ορμονών Που ΠΟΤΕ Δεν Πρέπει Να Αγνοήσετε

Ο τρόπος που αλλάζει το σώμα σας μπορεί να πει πολλά για την υγεία σας.

Αν οι αλλαγές δεν είναι φυσιολογικές, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα ορμονικά σας επίπεδα. Τι να προσέξετε;

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να προκαλέσουν ακμή, αλλά εάν το πρόβλημα επιμένει και δεν υποχωρεί, θα πρέπει να ελέγξετε τις ορμόνες σας.  Πολλοί άνθρωποι κάνουν γυμναστική για να χάσουν βάρος, σωστά; Αλλά τι γίνεται αν είστε πολύ δραστήριοι και το βάρος παραμένει; Αντ ‘αυτού, απλά συνεχίζετε να παίρνετε κιλά;

Λοιπόν, αυτό σημαίνει ότι οι ορμόνες σας είναι ένα χάος. Η εφίδρωση μπορεί επίσης να αποτελεί ένδειξη ορμονικής ανισορροπίας. Ιδιαίτερα η υπερβολική εφίδρωση που συνοδεύεται από εξάψεις. Επιπλέον, το να είστε πάντα κουρασμένοι ενδεχομένως σημαίνει ότι υπάρχει ορμονική διαταραχή.

Credit: Pixabay

Η ορμονική ανισορροπία μπορεί να οδηγήσει σε αϋπνία και η αϋπνία μπορεί να προκαλέσει μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας. Αυτό το σύμπτωμα είναι ένα ανησυχητικό σημάδι.

Η παραβίαση αυτής της ορμονικής ισορροπίας μπορεί να προκαλέσει σοβαρές δυσκολίες στον ύπνο. Εάν συμβαίνει αυτό, πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό.

Η απώλεια μαλλιών είναι επίσης ένα πιθανό σημάδι ορμονικής ανισορροπίας. Πρόκειται για ένα σύμπτωμα που εμφανίζεται στα περισσότερα κορίτσια και γυναίκες που έχουν ορμονικά προβλήματα και συνήθως η τριχόπτωση είναι έντονη.

Τέλος, αλλά εξίσου σημαντικό, αν παρατηρήσετε αλλαγές στο στήθος σας, θα πρέπει να επισκεφθείτε αμέσως τον γιατρό σας.

Η μείωση του επιπέδου των οιστρογόνων μπορεί να επηρεάσει απροσδόκητα το δέρμα. Ειδικότερα, στην ενυδάτωση και την ελαστικότητά του. Ο μαστός χάνει το σχήμα και τον όγκο του και σχεδόν πάντα το μέγεθος αλλάζει.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν κατάθλιψη, αλλά όταν δεν υπάρχουν προφανείς λόγοι, τότε πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Ακόμη και αν δεν σχετίζεται με ορμόνες, ένας έλεγχος είναι απαραίτητος.

Πηγή