8 σημάδια της τοξικής μαύρης μούχλας και πως να αποτοξινωθείτε γρήγορα!

Η τοξική μαύρη μούχλα είναι πιο συχνή από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε. Μπορεί να εμφανιστεί σε οπουδήποτε εσωτερικό χώρο όπου υπάρχει υγρασία, συμπεριλαμβανομένων του ντους, του υππογείου και σε οποιοδήποτε χώρο την ανιχνεύσουμε. Η μαύρη μούχλα μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού που είναι ζεστό, υγρό. Είναι περισσότερο από σπάνια, και οι επιπτώσεις στην υγεία από κατάποση της μπορεί να είναι σοβαρές. Τα συμπτώματα της μαύρης τοξικής μούχλας μπορεί να κυμαίνονται από ερεθισμό στα μάτια και συριγμό καθώς και μυκητιασικές λοιμώξεις των πνευμόνων.

Τι είναι η μαύρη μούχλα;

Η μούχλα είναι ένα είδος μύκητα που αναπτύσσεται σε ίνες και αναπαράγεται με σχηματισμό σπορίων μούχλας. Αυτά τα σπόρια δεν μπορεί να τα δεις με γυμνό μάτι. Η μαύρη μούχλα τείνει να είναι πιο σκούρα από ό, τι οι άλλες μούχλες. Μπορεί να φαίνεται μαύρη ή πρασινωπή ή γκριζωπό μαύρο. Μπορεί να βρεθεί σε εσωτερικούς χώρους, που αναπτύσσονται σε μια ποικιλία διαφορετικών επιφανειών. Μπορείτε να βρείτε την μαύρη μούχλα στις επιφάνειες με υψηλή περιεκτικότητα σε κυτταρίνη , όπως το ξύλο,τις ινοσανίδες,την γυψοσανίδα,το χαρτί,το πανί και τη σκόνη. Η μαύρη μούχλα έχει μια διακριτική, μουχλιασμένη μυρωδιά. Τα σπόρια επιπλέουν γύρω στον εσωτερικό και εξωτερικό αέρα. Όταν προσγειωθεί σε μια υγρή επιφάνεια, η μούχλα αρχίζει να αυξάνεται.

Τα συμπτώματα της μαύρης μούχλας.

Υπάρχουν πολλά κοινά συμπτώματα της τοξικής μαύρης μούχλας . Τα οποία περιλαμβάνουν:

1. Ερεθισμό

Η τοξική μαύρη μούχλα με μυκοτοξίνες στον αέρα μπορεί να εισέλθει στα μάτια ενός ατόμου. Όταν έρχεται σε επαφή με τα κύτταρα του ματιού προκαλεί φλεγμονή και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα όρασης.

2. Χρόνια κόπωση

Όταν ένα άτομο είναι κοντά στην μαύρη μούχλα, το ανοσοποιητικό σύστημα απελευθερώνει ένα ηρεμιστικό γνωστό ως ένυδρη χλωράλη. Αυτό χρησιμοποιείται ως αμυντικός μηχανισμός, για να προσπαθήσει να επιβραδύνει τις επιπτώσεις των τοξινών, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει κόπωση.

3. Φτέρνισμα

Οι άνθρωποι που εκτίθενται στην τοξική μαύρη μούχλα εκτίθονται κυρίως μέσω της εισπνοής σπορίων μούχλας. Αυτό δημιουργεί ερεθισμό στα περάσματα του αέρα που μπορεί να προκαλέσει συνεχή φτέρνισμα.

Η μαύρη μούχλα διασπά το ανοσοποιητικό σύστημα. Ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να κάνει ένα άτομο να αρρωσταίνει πιο συχνά.

4. Πονοκέφαλοι

Η τοξική μαύρη μούχλα μπορεί να προκαλέσει πόνο των μυών και των αρθρώσεων. Ένα άτομο που βιώνει μαύρη τοξική μούχλα μπορεί να έχει συχνά πονοκεφάλους.

5. Εξανθήματα

Το δέρμα είναι ένας από τους τρεις κύριους τρόπους που η τοξική μαύρη μούχλα με μυκοτοξίνες μπορεί να εισέλθει στο ανθρώπινο σώμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εξανθήματα και δερματικά προβλήματα.

6. Ερεθισμό των βλεννογόνων μεμβρανών

Οι μυκοτοξίνες μπορούν να γίνουν με εισβολή στους βλεννογόνους, στους κόλπους και τους πνεύμονες. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ένα αίσθημα ζέστης, αναπνευστικά προβλήματα, ακόμη και αιμορραγία στους πνεύμονες.

7. Χρόνιο βήχα

Τα τοξικά μαύρα σπόρια μούχλας και μυκοτοξινών μπορεί να προκαλέσουν χρόνιο βήχα,και αυτό οφείλεται στην αίσθηση καύσης που δημιουργούν στο λαιμό και στους πνεύμονες.

8. Πυρετός

Η μαύρη μούχλα διασπά το ανοσοποιητικό σύστημα. Ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να κάνει ένα άτομο να αρρωσταίνει πιο συχνά. Κάποιος που βιώνει τη μαύρη τοξική μούχλα μπορεί να εμφανίσει πυρετό σε τακτική βάση.

Φυσικοί τρόποι για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της μαύρης μούχλας.

Αν δείτε ή μυρίσετε μαύρη μούχλα στο σπίτι σας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να την αφαιρέσετε αμέσως. Εάν αντιμετωπίζετε δηλητηρίαση από μαύρη μούχλα, υπάρχουν διάφοροι φυσικοί τρόποι που μπορείτε να αποτοξινωθείτε!

1. Ενεργός άνθρακας

Ο ενεργός άνθρακας μπορεί να καθαρίσει τη μούχλα όταν λαμβάνεται ως συμπλήρωμα. Η μούχλα μπορεί να ζήσει μέσα στο σώμα σας και να σας κάνει να αρρωστήσετε.Ο ενεργός άνθρακας λειτουργεί ως ισχυρή φυσική θεραπεία . Παγιδεύει τις τοξίνες μέσα στο σώμα τους και τους επιτρέπει να ξεπλυθούν. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ενεργό άνθρακα κατασκευασμένο από κελύφη καρύδας ή άλλες φυσικές πηγές.

2. Ωμό σκόρδο

Το σκόρδο έχει ισχυρές αντιμυκητιακές ιδιότητες που μπορεί να κάνουν θαύματα στο σώμα σας όταν εκτεθεί αυτό στη μαύρη μούχλα. Το σκόρδο βοηθά στην θανάτωση των μυκήτων, της μούχλας και των ζυμομυκήτων. Η συνιστώμενη ποσότητα είναι 2-4 γραμμάρια φρέσκου σκόρδου την ημέρα, ή 600-900 χιλιοστόγραμμα δισκία σκόρδο την ημέρα για έκθεση σε τοξικές ουσίες μούχλας.

3. Κόψτε τη ζάχαρη Οι μύκητες στο σώμα απαιτούν την παρουσία ζάχαρης για την επιβίωση. Η διακοπή της ζάχαρης από τη διατροφή μας ή περικοπές της ζάχαρης μπορεί να βοηθήσουν το σώμα σας να απαλλαγεί από κάθε  συμπτώμα της μαύρης μούχλας. Εάν πάσχετε από την τοξικότητα της μαύρης μούχλας, κάντε περικοπές στη ζάχαρη .

4. Χλωροφύλλη

Η χλωροφύλλη μπορεί να βρεθεί στα πράσινα λαχανικά. Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να προστατεύσουν το DNA από τη ζημία που έχει προκληθεί από την τοξική μούχλα. Η χλωροφύλλη έχει επίσης αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν να καθαρίσει το σώμα από τις τοξίνες.

Δείτε πως να εξαφανίσετε με ασφαλή τρόπο την μούχλα!

Πηγή